Συμπέρασμα: Καμιά Κοινωνία δεν είναι τέλεια… – Ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε!

Η σημερινή ελληνική Κοινωνία, δεν νομίζω ότι προοδεύει, αλλά, αντιθέτως, οπισθοδρομεί…

Αρχικά, ο λαός αποπροσανατολίζεται και ο κάθε πολίτης κομματικοποιείται. Με την παραπληροφόρηση, την απόκρυψη της αλήθειας για πολιτικά συμφέροντα και για άλλους λόγους, χωρίς την σωστή στήριξη της κοινής γνώμης του λαού από τους δημοσιογράφους, και με τον κάθε πολιτικό να επιλέγει δογματικά τον «δρόμο» του, την άποψη του και να μην θέλει να συνεργαστεί, αλλά να κυνηγά το συμφέρον του, με όλα αυτά, προκαλούνται οργή, δυσαρέσκεια και εξάντληση στον πολίτη. Θολώνει η κρίση του και επιθυμεί μια καλύτερη ζωή μέσα στο κράτος ειδικά για τον εαυτό του ή και να το εγκαταλείψει, επειδή έχει απογοητευθεί από την κοινωνία που τόσο στήριξε ή θα ήθελε να στηρίξει. Έτσι, από πολιτικοποιημένος, δηλαδή ένας άνθρωπος που ως ενεργός πολίτης έχει πολιτική κρίση και εκφράζεται ελεύθερα, σωστά και δημοκρατικά, γίνεται κομματικοποιημένος, δηλαδή κάποιος ο οποίος σκέφτεται το συμφέρον το δικό του και του κόμματός του και δεν έχει δική του άποψη και κρίση, αλλά ακολουθεί την μάζα, την ιδεολογία μέσα στο κόμμα του, με αποτέλεσμα να διχάζεται με τους διπλανούς του και να χάνει την προσωπικότητά του.

Επίσης, σε αυτήν την Κοινωνία, τελικά κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν! Κυριαρχεί σε αυτήν το κυνήγι της ικανοποίησης του ατομικού συμφέροντος! Δεν υπάρχουν καθόλου μέσα σε αυτήν την (υποτιθέμενα) δημοκρατική κοινωνία η υγιής αμφισβήτηση, η υγιής αντιπαράθεση και η υγιής ανταλλαγή απόψεων, η σωστή, δημοκρατική, ελεύθερη έκφραση, για να καταλήξει η Πολιτεία σε μια λύση για την πρόοδο της Κοινωνίας! Αντιθέτως, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα μάτια του άλλου και κάνει του κεφαλιού του, όποιοι κι αν είναι: Δεξιοί, Αριστεροί, κάποιοι Δημοσιογράφοι κ.ά. Μόνο τσακωμούς και προσπάθειες υποτίμησης, υποβάθμισης, ειρωνείας, όχι Συνεννόηση για κάτι καλύτερο, να περιμένει κανείς…

Επομένως, ο λαός διχάζεται, η αγάπη προς το ατομικό συμφέρον και έτσι η ευνοιοκρατία κυριαρχούν, η χώρα εγκαταλείπεται, η ελληνική κοινωνία χάνει ολοένα και περισσότερο την δυναμική της, ίσως, και τον δημοκρατικό της χαρακτήρα, αλλά και την αξιοπιστία της.

Όμως, μετά από όλα αυτά τα παράπονα, δεν παύει να ισχύει ότι καμιά κοινωνία δεν είναι τέλεια! Όλες έχουν και τα καλά τους και τα στραβά τους. Δηλαδή, η Ελλάδα μπορεί να έχει βελτιωθεί σε κάποιους τομείς του κράτους, όπως σε κάποιους άλλους να έχει χειροτερέψει, σε σχέση με το παρελθόν. Άρα, πρέπει όλοι μας, ενωμένοι και με κρητική σκέψη και εγρήγορση να προσπαθούμε να την κάνουμε καλύτερη μέρα με την μέρα, όσα προβλήματα κι αν εμφανίζονται μπροστά μας. Γιατί είναι η κοινωνία μας, μας ανήκει και της ανήκουμε και χρειάζεται να την φροντίζουμε, όσο κι αν μας βλάπτει αρκετές φορές! Για αυτό, όσο κι αν μας δυσαρεστεί και μας αηδιάζει, ας πάμε να ψηφίσουμε αύριο Κυριακή, 21 Μαΐου, και ας αποδείξουμε ότι δεν θα παρατήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για την πρόοδο της Πολιτείας μας, ως ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες, και ότι στα χέρια μας είναι η μοίρα της! Έτσι θα μάθουμε και ελπίζω να καταλήξουμε σε καλό αποτέλεσμα!

Πώς, όμως, θα ψηφίσουμε, εμείς, οι νέοι; Τι θα λάβουμε υπόψιν μας;

Πρέπει να ψηφίσουμε, πιστεύω, με στόχο στον νου μας μια αλλαγή με μυρωδιά από ιδέες νέων πολιτών! Χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν μας τα πάντα: Ποια είναι η άποψή μας ως προς το πώς θέλουμε να είναι το κράτος μας, η κοινωνία μας, στο μέλλον. Επίσης, πρέπει να σκεφτούμε ότι, πια, παίρνουμε την πρόοδο του κράτους στα χέρια μας και πρέπει με υπευθυνότητα να κάνουμε την καλύτερη επιλογή που πιστεύουμε πως είναι για την κοινωνία μας, όχι μόνο για εμάς, για όλους. Τέλος, είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον κόσμο, φυσικά προς το καλύτερο, γιατί, και βέβαια, μπορούμε. Καλή ψήφο σε όλους!!!

Αλλά, όλο αυτό το άρθρο είναι άποψή μου, δεν είμαι κανένας δάσκαλος, κανένας ειδικός. Ο καθένας έχει διαφορετική γνώμη, έχει δικαίωμα να κάνει τις δικές του επιλογές… Οπότε δικό του θέμα του καθενός πώς θα αντιμετωπίσει την κοινωνία αυτή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s