

Συνεχώς, τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Παιδείας επαινεί τον εαυτό του σχετικά με τα «καλά» έργα που έχει εκτελέσει στον τομέα της Παιδείας, αν και ο ίδιος ο τομέας οπισθοδρομεί ολοένα και περισσότερο με τα χρόνια προσθέτοντας κι άλλες περισσότερες περισσότερες «διορθώσεις», έστω να φανεί η πρόοδος. Υπερβολικά πολλή ύλη μαθημάτων, εξετάσεις που δεν αρμόζουν σε μαθητές είναι κάποια από τα προβλήματα του Εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδος! Ένα, όμως, μεγάλος λάθος που έχει γίνει, είναι η αφαίρεση των Μαθημάτων των Καλών Τεχνών από τα σχολεία και η αντικατάστασή τους με εργαστήρια δεξιοτήτων και ρομποτική, τα οποία δεν ανοίγουν τους ορίζοντες των μαθητών τουλάχιστον όπως οι Καλές Τέχνες.
Γιατί έγινε αυτή η αφαίρεση από την ζωή των παιδιών; Δεν χρειάζονται στην ζωή τους την έκφραση; Ποιο το κίνητρο των «Μεγάλων» που το έκαναν αυτό;
Σίγουρα είναι πολύ στενάχωρο, που το ίδιο το σχολείο το ελληνικό αποφεύγει και να βάλει πια πίσω στην θέση τους και βελτιωμένα τις Καλές Τέχνες για τους μαθητές!
Και πρέπει να γυρίσουν πίσω, γιατί:
Οι Καλές Τέχνες βοηθάνε τα παιδιά να εκφραστούν, να συναναστραφούνε και έτσι να Κοινωνικοποιηθούν μέσω της δημιουργίας, της έμπνευσης από γόνιμη ανταλλαγή ιδεών κ.α.
Με την Τέχνη, ο μαθητής, ξεφεύγει από την καθημερινή ρουτίνα ευχάριστα, κάνει ένα διάλειμμα από αυτήν, γιατί ο ίδιος ανακουφίζεται και χαλαρώνει με το να συγκεντρώνεται στην δημιουργία κάτι όμορφου.
Τέλος, με την τέχνη ο μαθητής μαθαίνει καινούργιες αξίες, νοοτροπίες που δεν ήξερε, αλλά και κουλτούρες και έτσι εξελίσσεται ανοίγοντας κι άλλους ορίζοντές του.
Είτε είναι Μουσική, είτε Θέατρο, είτε Ζωγραφική, είτε Χορός για αυτούς τους λόγους, η Τέχνη είναι απαραίτητη για την Καλλιέργεια των παιδιών! Για αυτό πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία! Αν δεν μάθει το παιδί να αποτυπώνει κάπου αυτό που του ήρθε στο μυαλό, είτε ζωγραφίζοντας είτε παίζοντας μουσική είτε με οτιδήποτε, και να παίξει έτσι και να γελάσει, παρά μόνο να είναι στα θρανία και να βαριέται την ζωή του, ποια παιδική ηλικία θα θυμάται;

Ας μπει η Τέχνη στην ζωή των παιδιών, έστω και χωρίς το σχολείο να βοηθήσει…!
Προσυπογράφω, απόλυτα, το άρθρο σου , Ευάγγελε! Η τέχνη παράγεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα τίκτω = γεννώ, πράγμα που σημαίνει την γέννηση νέων αντικειμένων στην λογοτεχνία, στην μουσική, στα εικαστικά. Μόνον οι καλές τέχνες εξανθρωπίζουν ,Ευάγγελε. Η ρομποτική, σε απόλυτα μεγέθη, μπορεί να μας κάνει αδιάφορους, τεχνοκράτες στυγνούς και ανάπηρους συναισθηματικά. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το πνεύμα μου, καλό μου παιδί,. Να είσαι πάντα καλά και καλό βράδυ!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Με συμπληρώσατε απολύτως, κύριε Κρομμύδα, ναι τέχνη θα πει δημιουργώ κάτι καινούργιο και εξελίσσομαι! Καλό σας Βράδυ, κύριε Κρομμύδα!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Τα υπουργεία με την πολιτική τους στην παιδεία, εδώ και δεκαετίες, την δολοφονούν συνειδητά. Δεν θέλουν χειραφετημένους ανθρώπους αλλά πιστούς δούλους για να υπηρετήσουν αφεντάδες κάθε λογής. Αυτό θέλουν. Και η τέχνη ξεσηκώνει και ξεδιαλύνει τα μυαλά. Έτσι δεν την θέλουν στα πόδια τους. Αλήθειες να λέμε.
Την καλησπέρα μου.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ναι, μια χαρά τα λέτε, συμφωνώ απολύτως, αλλά θα μας ακούσουν οι Μεγάλοι; Μας ακούσουν ή όχι εμείς θα τα λέμε σωστά, έτσι όπως πρέπει! Με συμπληρώσατε απολύτως…! Καλημέρα σας!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!