Κοινωνία: «Όλοι μαζί μπορούμε!»

Γενικά, λένε, πολιτικοί, κοινωνιολόγοι κι άλλοι, ίσως, ειδικοί, ότι η Ανθρώπινη Κοινωνία, την σημερινή εποχή, αν και περνάει κρίσεις, έχει προχωρήσει αρκετά μπροστά σε σχέση με το παρελθόν. Και αυτό ισχύει! Όμως, αυτό που, επίσης, ισχύει είναι ότι η ίδια η Κοινωνία κάποιες φορές τείνει να χειροτερέψει σε σχέση με το παρελθόν.

Η εκδίωξη της Ελευθερίας του Λόγου, Έκφρασης και Τύπου μαζί με την συμφεροντολογία στην Ελληνική Κοινωνία. Πόλεμοι στις εξωτερικές Κοινωνίες και Κρίση παντού στην Ευρώπη. Βιασμοί και, γενικά, κακοποιήσεις μαζί και ανεξέλεγκτα και επαναλαμβανόμενα λάθη από Κυβερνήσεις που τα ίδια στερούν ακόμα και αθώες ζωές (π.χ. βλέπε το Ατύχημα των Τεμπών). Αυτά είναι μερικά από τα πολλά και δυσάρεστα προβλήματα, όχι μόνο της Ελληνικής Κοινωνίας που λέγονται σήμερα, αλλά και της Παγκόσμιας Κοινωνίας.

Γιατί, γίνονται όλα αυτά;

Γιατί, πια οι άνθρωποι, όπως μάλλον και πάντα, δεν μπορούν να συνεννοηθούν, να ενωθούν, να συνεργαστούν, γιατί στην μέση μπαίνει το συμφέρον και η θέληση για υποστήριξη του δικού τους δρόμου και όχι αυτού που είναι σωστός και ως προς την ηθική και ως προς όλα. Σήμερα, οι άνθρωποι, όλοι, είτε επειδή αναγκάζονται, είτε και επειδή το θέλουν, κάνουν τους έξυπνους. Κάνουν τα αφεντικά, τους μόνους ήρωες…

Για αυτό, οπισθοδρομεί η Ανθρωπότητα! Σε τι χρειάζεται, για παράδειγμα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας, αν δεν μπορούν οι ίδιοι οι άνθρωποι να την χρησιμοποιήσουν σωστά, αντιθέτως σπέρνουν το χάος;

Άρα, καλό θα ήταν ο άνθρωπος να αφυπνιστεί και να καταφέρει το ακατόρθωτο μέχρι στιγμής για τον ίδιο: χρειάζεται να ακούει, όχι μόνο να διατάζει, και έτσι να συνεργάζεται και να προσπαθεί για το κοινό καλό! Γιατί, το πλήθος είναι πιο αποτελεσματικά ενάρετο από τον έναν! Διότι, αν δώσει ο καθένας την σκέψη του, την άποψή του και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει, όλοι μαζί είναι αξεπέραστοι!

Όπως και σε μια ομάδα Ποδοσφαίρου: κανείς δεν παίζει ένας εναντίον πολλών. Αλλά ενωμένοι όλοι δίνουν πάσες, βοηθάνε ο ένας τον άλλον, ώστε να φτάσουν να βάλουν γκολ και έτσι να φτάσουν στο απώτερο στόχο τους: την νίκη, που είναι κάτι καλό για την ομάδα.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Πανηγυρισμός Ομάδας Μικρών Ποδοσφαιριστών!

Συμπερασματικά, όλοι μαζί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν το αδύνατο δυνατό, αν το θελήσουν! Αρκεί να ξυπνήσουν και να δράσουν ανάλογα, ώστε να προοδεύσει η Κοινωνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s