Εκφράζομαι και Αλληλεπιδρώ: Η Μαγεία της Έκφρασης!

Καθημερινά έχουμε την ανάγκη, θέλουμε να πούμε τόσα πολλά, ώστε να αφήσουμε παραγκωνισμένη την σιωπή και να απολαύσουμε την παρέα μας και να πούμε κανένα αστείο, κανένα μυστικό, καμιά συμβουλή!

Η Έκφραση είναι μια ανάγκη και μια επιθυμία ανεκτίμητης αξίας… Είναι κάτι που σε ανακουφίζει από βάρη καθημερινότητας, άσχημων στιγμών, αλλά και τονώνει όλες τις στιγμές μας με τον κατάλληλο τρόπο!

Η Έκφραση είναι μαγεία, είναι ένα από τα κλειδιά, για να νιώσουμε το Δημοκρατικό πνεύμα! Γιατί, όταν Εκφράζομαι και Αλληλεπιδρώ, έρχομαι πιο κοντά στην πολιτεία, νιώθω πιο ενεργός και αρχίζω να διεκδικώ…

Με την έκφραση έρχεσαι και πιο κοντά στον συνάνθρωπό σου. Διότι εκφράζεις συναισθήματα, σκέψεις και απόψεις, ιδέες που σε βάζουν εσένα και τον άλλον σε μια συζήτηση, σε έναν διάλογο, είτε εποικοδομητικό είτε όχι, που θα καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει μια στιγμή και ένα νέο ξεκίνημα ή την συνέχεια και την εξέλιξη προς το πιο όμορφο μιας σχέσης!

Υπάρχει φόβος για απόρριψη; Φόβος για αντιδράσεις των άλλων; Φόβος γενικά για το αν και πώς θα εκφραστώ; Τότε, σκέφτεσαι πιο είναι πιο σημαντικό για εσένα. Να κάθεσαι κλειστός στον εαυτό σου και πιεσμένος ή να είσαι ανακουφισμένος και να έχεις μια καλή σχέση με εσένα και με τους γύρω σου, γιατί απλά θα έχεις εκφραστεί; Δεν σημαίνει ότι, αν δημιουργηθούν άσχημα αποτελέσματα χάρις την έκφραση οποιουδήποτε, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα άσχημη εξέλιξη της κατάστασης. Αλλά, εκφραζόμενοι κάποιοι, τσακωμένοι ή συμφιλιωμένοι, θα καταλήξουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή ακριβώς θα έχουν πει τι τους ενοχλεί, τι τους αρέσει κ.α., και έτσι θα έχουν κατανοήσει ο ένας τον άλλον, αλλά και την σχέση τους!

Αυτή είναι η Μαγεία της Έκφρασης…!

Ευάγγελος Μπουραζάνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s