Άκου Μουσική και Μαγέψου…

Έκφραση… Ένας τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος, χρησιμοποιώντας τον νου του, την κριτική σκέψη και την καρδιά, βγάζει τα εσώψυχά του ή πετάει και καμία ιδέα!

Η έκφραση μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους! Ένας τρόπος είναι οι Τέχνες και, συγκεκριμένα, ήδη από την Αρχαία Ελλάδα, η Μουσική!

Η Μουσική ενεργοποιεί τον άνθρωπο από την στάση της μονοτονίας και της αδιάκοπα βαρετής συνήθειας. Μας εκφράζει απολύτως, καθώς, αφού μας ενεργοποιήσει, αυθόρμητα χορεύουμε, τραγουδάμε, ίσως κλαίμε ή γελάμε και νιώθουμε μια ευκινησία στο σώμα και στην ψυχή μας, νιώθουμε σαν να μας έκαναν μάγια.

Άκου Μουσική και Μαγέψου…

Πώς μαγεύεσαι από την Μουσική; Φυσικά, με το μήνυμα που θέλει να περάσει, με το νόημα, τον λόγο και τον σκοπό που γράφτηκε και, γιατί μας αρέσει, επειδή νιώθουμε μια απερίγραπτη ευδαιμονία, όταν την ακούμε, και ονειρευόμαστε, ταξιδεύουμε και εξερευνάμε τον κόσμο της και τα μυστικά της!

Η Μουσική είναι μαγική! Ήδη από την Αρχαία Ελλάδα, η μουσική με τα ερεθίσματά της σήμαιναν διεύρυνση των οριζόντων του καθενός, είτε έπαιζε κανείς κυρίως, είτε άκουγε! Πάντως για τότε ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαπαιδαγώγησης των παιδιών! Χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και μια μουσικότητα, ένα μέτρο στον λόγο τους, ώστε να ακούγεται φροντισμένος και όμορφος στα αυτιά, που έδειχνε την επιρροή τους από την Μουσική.

Να ακούτε Μουσική και να την απολαμβάνετε…!

Ευάγγελος Μπουραζάνας

2 σκέψεις σχετικά με το “Άκου Μουσική και Μαγέψου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s