Όνειρα, Στόχοι, Στιγμές, Εμπειρίες: Ποιο είναι το νόημα της ζωής, ποιος ο στόχος μου;

Όλα συνδέονται ακόμα και αρμονικά, όσο περίεργο κι αν ακούγεται για τον σημερινό κόσμο μας! Κάθε μέρα γεννιέται και από ένα όνειρο στο κεφάλι μας. Από αυτό δημιουργείται ένας στόχος που, όταν επιτευχθεί, καταλήγει να γίνεται στιγμή. Η στιγμή, εμπειρία και η εμπειρία γεννά ένα άλλο όνειρο και μαντέψτε… ξανά φτου από την αρχή. Δηλαδή, από όταν αρχίζουμε να ονειρευόμαστε μπαίνουνε σε μια κυκλική διαδρομή ονόματι Ζωή!

Ποιο είναι το νόημα της ζωής, ποιος ο στόχος μου;

Ας πούμε ζεις μια περιπέτεια στην ζούγκλα ως εξερευνητής. Ποιος ο λόγος να πας και να το κάνεις αυτό; Γιατί σου αρέσει! Μα, δεν έχει κινδύνους; Ναι, αλλά το ξέρεις αυτό και δεν σε σταματά! Άρα θες να ζήσεις την περιπέτεια, θες να κάνεις αυτό που επιθυμείς βαθιά ό,τι κι αν γίνει!

Έτσι είναι και η ζωή! Είναι μια περιπέτεια… Ξέρουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι όμως προχωράμε μπροστά και την απολαμβάνουμε! Αυτό είναι το νόημα…

Και όσον αφορά τον στόχο μας σε αυτή, φυσικά, θα τον καθορίσουμε εμείς μέσα μας, από το ποιο θα θέλαμε να είναι το μότο μας, από το πώς και τι θέλουμε να ζήσουμε!

Για αυτό, δεν πρέπει να τα παρατάμε και να αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει, αλλά να σηκωνόμαστε, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, να απολαμβάνουμε στιγμές και έτσι να προχωράμε μπροστά…! Γιατί, αν συνειδητοποιήσουμε νόημα και στόχο ή έστω σκέτο ότι ο τροχός γυρίζει και η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου με τα εμπόδιά του και τα καλά του, τότε θα την απολαύσουμε πραγματικά!

Οδυσσέας Ελύτης: « Ονειρέψου σαν παιδί, ζήσε σαν τρελός, αγάπα σαν άνθρωπος, μικρός ο κόσμος κι εμείς περαστικοί…!!!».

Ευάγγελος Μπουραζάνας

2 σκέψεις σχετικά με το “Όνειρα, Στόχοι, Στιγμές, Εμπειρίες: Ποιο είναι το νόημα της ζωής, ποιος ο στόχος μου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s