Προβλήματα και Λύσεις: Λύση, Λύση που θα σε βρω;

Προβλήματα αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, ξανά και ξανά είτε από λάθη δικά μας είτε από εξωτερικούς παράγοντες! Ένα είναι το σίγουρο, όμως: Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών εξαρτάται από εμάς, από τις επιλογές και τις πράξεις μας, από το πώς θα σκεφτούμε και το πώς θα δράσουμε για να τα λύσουμε!

Τα προβλήματα… Ποιος είπε ότι πρέπει να είναι απαραιτήτως άσχημα, ότι πρέπει να μεταφέρουν μια κακιά είδηση; Γιατί, όντως ισχύει αυτό! Και δεν μιλάω για τα προβλήματα των Μαθηματικών που σε βοηθάνε να γίνεις καλύτερος σε σκέψη και ικανότητα. Αλλά για το ότι, μπορεί, όταν λέμε «πρόβλημα» να εννοούμε κάτι δυσάρεστο και δύσκολο, όμως, είναι χρήσιμο, για να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι χρήσιμο, για να μάθουμε, να καταλάβουμε λάθη, να βελτιωθούμε ως άνθρωποι με το να ζούμε αυτό το πρόβλημα και να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε πιο δυνατοί κάθε φορά με το να σηκωνόμαστε από κάτω, για να κάνουμε βήματα μπροστά στην ζωή! Εξάλλου, το πρόβλημα δίνει και την σκυτάλη, ώστε να ζήσουμε τις επόμενες στιγμές!

Όμως, που θα την βρούμε την λύση, αν θέλουμε να το λύσουμε το πρόβλημα;

Φανταστείτε ένα δωμάτιο στο οποίο είστε φυλακισμένοι, γιατί… δεν θυμάστε! Και προσπαθείτε να βρείτε έναν τρόπο διαφυγής. Ωραία, και έχετε τρία μέρη, για να διαφύγετε. Ο ένας είναι το παράθυρο, που όμως έχει κάγκελα, ο άλλος το πάτωμα, όμως είναι πολύ συμπαγές και τον άλλον δεν τον ξέρετε!

Εσείς: «Για να διαφύγω από το παράθυρο θα χρειαστώ πριώνι, για να κόψω τα κάγκελα, κάτι το οποίο δεν το κατέχω, αφού είμαι φυλακισμένος κάπου που δεν μπορώ να ζητήσω και βοήθεια! Το πάτωμα πρέπει να το σκάψω, αλλά δεν έχω φτυάρι και δεν έχω κουτάλι ή άλλο εργαλείο, αφού δεν φεύγω ποτέ από αυτό το δωμάτιο! Έχω εγκλωβιστεί ακόμα και στο άγχος! Δεν ξέρω τι να κάνω… Είμαι απεγνωσμένος.» Και σκέφτεστε… Και σκέφτεστε αγχωμένοι όσο δεν φαντάζεστε να βρείτε λύση από αυτά τα δύο αυτά μέσα διαφυγής που ήταν έτοιμα μέχρι ένα σημείο στο πιάτο, μέχρι που τελικά τα παρατάτε!

Τότε, σας έρχεται μια ιδέα! Ωχ, ιδέα; Τι είναι αυτό;

Ιδέα, φυσικά, είναι κάτι δικό σας, κάτι που βγαίνει από μέσα σας! Και η ιδέα ήταν να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να σταματήσετε να αγχώνεστε, για να ξεφύγετε από το πρόβλημα και να το λύσετε! Δηλαδή, καταλαβαίνεται ότι όλα είναι μέσα στο μυαλό σας και ότι όσο πιο πολύ αγχωνόσασταν το δωμάτιο μίκραινε και σας έπνιγε! Ενώ, μετά, όσο πιο ψύχραιμοι, το δωμάτιο μεγάλωνε μέχρι που εξαφανιζόταν και εμφανιζόταν μπροστά σας ένα μέρος της αρέσκειάς σας που συμβόλιζε την ελευθερία! Έτσι, σιγά-σιγά, αφού ηρεμήσατε και μηχανευτήκατε πώς καταλήξατε εκεί και πώς θα φύγετε, το δωμάτιο δεν υπήρχε πια, ήταν μια κακή ανάμνηση και εσείς ελεύθεροι!

Δηλαδή, εμείς, οι ίδιοι, φυλακίζουμε εμάς τους ίδιους στα ίδια τα προβλήματά μας, δεν φταίει κάποιος άλλος, απλά γιατί σκεφτόμαστε και σκεφτόμαστε την κακιά την μοίρα μας και αναρωτιόμαστε πού και πώς είμαστε φυλακισμένοι που στην πραγματικότητα το μέρος είναι μέσα στο κεφάλι μας και πρέπει να ηρεμήσουμε, να διώξουμε άγχος και κακές σκέψεις και να αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και όχι να ξεφεύγουμε από αυτό και να το μεγαλώνουμε όλο και περισσότερο! Δηλαδή, θα απελευθωρούθουμε και θα λύσουμε το πρόβλημα, αν ξεδιαλύνουμε τις σκέψεις στο κεφάλι μας και βάλουμε το μυαλό μας να δουλεύει με ψυχραιμία και όραμα! Γιατί, στην μία περίπτωση το πρόβλημα μας πνίγει, στην άλλη το εξαφανίζουμε!

Γιατί, πολύ απλά και συμπερασμετικά και να το θυμάστε: Λύση Υπάρχει και Υπάρχει πάντα μέσα μου, αρκεί να το συνειδητοποιήσω! Καλή σας συνέχεια!🙂

Ευάγγελος Μπουραζάνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s