Το Θέατρο είναι…

Τώρα τελευταία, προετοιμάζω τους δικούς μου, για να κάνουμε κάτι αλλόκοτο, κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο, το οποίο δεν το προτιμούν και πολλοί, δυστυχώς! Θα πάμε να παρακολουθήσουμε μια Θεατρική Παράσταση! Εσάς πώς σας φαίνεται το Θέατρο, για ενασχόληση με αυτό ή παρακολούθησή του;

Το Θέατρο δημιουργήθηκε εδώ σε αυτόν τον τόπο,  την Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Αθήνα. Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αισχύλος, Αριστοφάνης, ήταν κάποιοι από τους θεατρίνους της εποχής (οι τρεις πρώτοι τραγικοί ποιητές και ο τελευταίος κωμικός).

Το Θέατρο είναι ο συνδυασμός των τεχνών. Της Μουσικής, του Χορού, της Ζωγραφικής… Για αυτό και είναι κάτι παραπάνω από μία τέχνη!

Είναι κάτι παραπάνω από μία τέχνη, γιατί ακριβώς συνδέει πνευματικά και ψυχικά θεατές, ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές μιας παράστασης! Θέατρο είναι όλοι αυτοί ενωμένοι είτε συγκινούνται είτε γελάνε.

Το Θέατρο είναι πράγματι ο κατάλληλος τρόπος με τον οποίο μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου, όποιο μέλος κι αν είσαι του Θεάτρου, και γνωρίζεις και μεταδίδεις πολλά κοινωνικά μηνύματα!

Είναι πανέμορφο, γιατί μέσα από αυτό παρουσιάζεται ένας κόσμος που αντανακλάται μεν στο σήμερα, αλλά ένας κόσμος δε που προχωράει ένα βήμα παρακάτω και που μας διδάκτει πάρα πολλά…

Το Θέατρο είναι η πηγή του χαβαλέ, αλλά και της συμπόνιας, της κατανόησης και της Αγάπης, διότι μέσα σε αυτό δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα που ενώνουν τους πάντες!

Το Θέατρο είναι ψυχή, ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει από τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων…

Για αυτό, το Θέατρο είναι αναγκαίο να υπάρχει στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, για να εξωστρέφονται και να κοινωνικοποιούνται…

Το Θέατρο πάντα θα το αγαπώ και με το να παίζω και με το να παρακολουθώ! Ελπίζω να σας αρέσει και σε εσάς!

Ευάγγελος Μπουραζάνας

6 σκέψεις σχετικά με το “Το Θέατρο είναι…

 1. Το θέατρο είναι ύψιστη τέχνη ανά τους αιώνες σε πολλά επίπεδα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχει μεγαλώσει η κοινωνική ανισότητα και η επέλαση της ανέχειας, μετέτρεψε το θέατρο σε χώρο προνομιακό κοινωνικών στρωμάτων με οικονομική άνεση. Κάποτε, η δημόσια τηλεόραση, με το «Θέατρο της Δευτέρας», έφερε το θέατρο σπίτι μας. Τώρα δεν υπάρχει μήτε αυτό με αποτέλεσμα, ο απλός λαός να μην έχει πρόσβαση σε αυτό το μαγικό κόσμο της τέχνης.
  Την καλησπέρα μου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε πρόσβαση στον πολιτισμό. Είναι κάτι που το δικαιούμαστε. Καλό βράδυ Ευάγγελε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s