Εφηβεία και Σκέψου, Σχεδίασε, Στόχευσε, ήρθε η ώρα για επαγγελματικό προσανατολισμό!🙂😉

Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος, όπως τον ήξεραν οι σημερινοί ενήλικες, διότι, είτε σωστά, είτε λανθασμένα, εξελίσσεται, με αποτέλεσμα να αλλάξουν προβλήματα, ανάγκες και καταστάσεις. Οι έφηβοι στην σύγχρονη εποχή πια έχουν τα ίδια προβλήματα με τους τότε εφήβους του παρελθόντος, απλά πιο διογκωμένα αλλά και με κάποια πολλά πρόσθετα. Κυρίως, όμως, έχουν ανάγκη να φτιάξουν έναν χαρακτήρα, μιαν προσωπικότητα, να είναι ο εαυτός τους, τον οποίο έχουν ανάγκη να τον αγκαλιάσουν, και έχουν ανάγκη από στήριξη και κάποιους οι οποίοι να τους ακούνε και να τους καταλαβαίνουν πραγματικά, γιατί η Εφηβεία είναι μια ιδιόμορφη κι δύσκολη φάση της ζωής οποιουδήποτε, η οποία είναι σημαντική, για να αρχίσει ο νέος να κολυμπάει στα βαθιά της ζωής!

Άλλο ένα πρόβλημα κατά την εφηβεία είναι ότι ο έφηβος έχει ανάγκη να βρει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του ως προς τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει στην ζωή του! Εδώ ο έφηβος δεν χρειάζεται μόνο συμβουλές και καθοδήγηση, αλλά και να τον ακούνε και να τον καταλαβαίνουν, γιατί αλλιώς μετά χάνεται η μπάλα… και τρώγεται χωρίς κανένα νόημα ο χρόνος του εφήβου. Έχει ανάγκη να τον βοηθάνε να αναπτύξει τα θετικά του και όχι να βρίσκουν πώς να διώξουν τα αρνητικά από πάνω του! Επίσης, ο έφηβος δεν έχει ανάγκη να κάνει ένα επάγγελμα το οποίο έχει επαγγελματική αποκατάσταση, όπως επιθυμούν οι περισσότεροι γονείς, δυστυχώς! Έχει ανάγκη να βρει τον δρόμο και την κατεύθυνσή του που θα τον ικανοποιήσουν, δηλαδή τις σπουδές και το επάγγελμα που για εκείνον θα ξεχωρίζουν, που για εκείνον θα είναι μοναδικά, που για εκείνον θα είναι οι κατάλληλες σπουδές, που θα τα αγαπάει και θα κάνει την καρδιά του να χτυπάει γρηγορότερα! Γιατί, αν το αγαπάει, θα εργαστεί (και όχι θα δουλέψει) πιο παθιασμένα κι, αν εργαστεί πιο παθιασμένα, θα επιφέρει καλύτερα στην εργασία του και έτσι θα καινοτομήσει! Θα καινοτομήσει, θα βρει την επιτυχία και θα είναι πια ένας ευτυχισμένος άνθρωπος! Και είναι σημαντικό ο κάθε έφηβος να κλείνει τα αυτιά του και να ακούσει την καρδιά του! Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάει αυτό που κάνει…!

«Σκέψου, Σχεδίασε, Στόχευσε» αυτά είναι τα τρία Σ και βήματα για να βρεις τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά σου και να προχωρήσεις μπροστά προς την επιτυχία! Επεξηγηματικά, σκέψου σωστά και αληθινά ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις, σχεδίασε την διαδρομή αυτού του δρόμου και στόχευσε στο σημείο το επιθυμητό που θέλεις να φτάσεις!

Εσύ, λοιπόν, τι έχεις στον νου σου;🤔

Ευάγγελος Μπουραζάνας

3 σκέψεις σχετικά με το “Εφηβεία και Σκέψου, Σχεδίασε, Στόχευσε, ήρθε η ώρα για επαγγελματικό προσανατολισμό!🙂😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s