Συνείδηση και Ευαισθητοποίηση

Ένα μπλογκ Έκφρασης και Συναναστροφής, Συνείδησης και Στοχασμού με στόχο την Ευαισθητοποίηση! 😉

Ώρα για το σχολείο να αναλάβει δράση😏 – 7 Συμβουλές για ένα αποδοτικό διάβασμα!

Η Μεγάλη Ημέρα πλησιάζει! Όλα τα παιδιά της χώρας ονόματι Ελλάδα, οποιασδήποτε ηλικίας και οποιασδήποτε βαθμίδας, ετοιμάζονται για το άνοιγμα των σχολείων. Τα παιδάκια τα μικρά μπορεί να είναι χαλαρά για αυτήν την ημέρα, ενώ οι έφηβοι του Λυκείου και του Γυμνασίου με τον φόρτο εργασίας που έχουν να τραβήξουν (ειδικά της Τρίτης Λυκείου) είναι έτοιμοι, αν και αγχωμένοι και μπορεί φοβισμένοι, να τα καταφέρουν!

Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο θα γράψω 7 Συμβουλές για ένα αποδοτικό διάβασμα:

1. Για ένα αποδοτικό διάβασμα, πρέπει πρώτα να αποφορτωθούμε από όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Μπορείτε να πάτε μια βόλτα, να μιλήσετε με κάποιον κ.ά., αρκεί να αποφορτωθείτε, για να έχετε καλή διάθεση και όρεξη για διάβασμα!

2. Το γραφείο σας να είναι άδειο και να έχει μόνο τα απαραίτητα: Τα τετράδια και τα βιβλία σας με τα εργαλεία της κασετίνας και ένα ποτήρι νερό που είναι σημαντικό αν το θελήσετε να το έχετε, επειδή ο εγκέφαλος χρειάζεται ενυδάτωση!

3. Διάβασμα σε ένα ήσυχο μέρος για καλύτερη συγκέντρωση!

4. Να βάζετε ρεαλιστικούς χρονικούς στόχους! Δηλαδή, να διαβάσετε την πρώτη φορά όσο μπορείτε χρονικά και σταδιακά, σιγά-σιγά με το πέρασμα καθμίας ημέρας να αυξάνετε το χρονικό διάστημα διαβάσματος.

5. Να ρυθμίζετε ρεαλιστικά τον όγκο περιεχομένου που θέλετε να διαβάσετε! Επεξηγηματικά, πείτε ότι την μια ώρα θα διαβάσετε 5 σελίδες ιστορίας και την επόμενη ώρα άλλες πέντε ή ένα άλλο μάθημα! Μην βάζετε έναν όγκο που σας αγχώνει και δεν μπορείτε και δεν αντέχεται να τον πραγματοποιήσετε, γιατί μετά θα ζοριστείτε και θα απογοητευτείτε αν δεν πετύχεται τον στόχο αυτό που δεν σας ταιριάζει!

6. Να κάνετε αρκετά και μικρά διαλείμματα, ώστε να κάνετε μια επανεκκίνηση τον εγκέφαλό σας και να πηγαίνετε κάθε φορά να διαβάσετε πιο δυνατοί/-ές! Μπορείτε να πάτε μια βόλτα, να φάτε κάτι μικρό να σας δώσει ενέργεια, να πιείτε νερό ή και έναν χυμό και άλλα πολλά (σκεφτείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι διαλείμματος)!

7. Τέλος, ξεκινήστε να διαβάζετε πρώτα τα μαθήματα που σας αρέσουν, ώστε να έχετε πάρει φόρα και για τα υπόλοιπα! Επίσης, κρατήστε την συγκέντρωσή σας πάνω στα μαθήματα εκείνη την ώρα. Αν έχετε άλλες σκέψεις, πάρτε ένα χαρτί και καταγράψετε τες, ώστε να ανακουφιστείτε και αφήστε το λίγο μακριά σας, μήπως το χρειαστείτε ξανά, και συνεχίστε το διάβασμα.

Μπορεί ο κάθε μαθητής να διαβάσει αποδοτικά αρκεί να το θελήσει και να το προσπαθήσει! Είναι σημαντικό ο καθένας να το καταλάβει αυτό, γιατί όλα όσα θέλουμε να καταφέρουμε χρειάζονται προσπάθεια, μόνα τους δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν! Καλή συνέχεια…!

Ευάγγελος Μπουραζάνας

Published by

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: