Η σκληρή πραγματικότητα για την Κοινωνία μας και για τον κόσμο γενικά…

Η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει οι εποχές, έχουν αλλάξει οι γενιές και έχουν αλλάξει τα πάντα! Παλιά, αν και με κρίσεις κτλ, ήταν πιο αγαπημένος ο κόσμος μεταξύ του: πανηγύρια, χοροί, στα στενάχωρα μαζί, καντάδες, αστεία και τραγούδια, γέλια και αγάπη, ήταν ενωμένος ο κόσμος!

Αλλά όπως περάσανε και περνούν τα χρόνια όλα άλλαξαν και αλλάζουν… Φόβος, ζήλεια, άγχος, έχθρες κατέβαλαν τον κόσμο. Και που πήγε η αγάπη; Ακόμα εδώ είναι, απλά βασανισμένη!

Γιατί όλα αυτά; Γιατί οι άνθρωποι βασανίστηκαν, εξαπατήθηκαν, τους εκμεταλλεύτηκαν, ο κόσμος αγρίεψε έτσι! Πρώτον οι Πολιτικοί που ως συμφεροντολόγοι καταστρέφουν την χώρα από τον έναν τομέα στον άλλον!

Όμως, το ποιο στενάχωρο είναι η σταδιακή καταστροφή της Παιδείας και της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, δηλαδή εκεί από όπου αρχίζουν και διογκώνονται όλα! Ό,τι βιώνει η Κοινωνία βασίζεται περισσότερο σε αυτήν την καταστροφή και έχουν ευθύνη για αυτό οι αρμόδιοί τους.

Εδώ ακόμα υπάρχουν γονείς που νομίζουν ότι είναι σωστό να χτυπάνε τα παιδιά τους, γιατί έτσι έχουν μάθει και αυτό έχει αντίκτυπο στις επόμενες γενιές! Εδώ ακόμα υπάρχουν εκπαιδευτικοί καθηγητές που δεν κάνουν τίποτα, δεν ενδιαφέρονται για το μάθημα και είτε χρησιμοποιούν πρωτόγονους τρόπους διδασκαλίας, είτε κακοποιούν τα παιδιά, είτε δεν κάνουν τίποτα, απλά κάθονται! Εδώ ακόμη υπάρχει ο ρατσισμός και η ασέβεια προς όλους και το περιβάλλον, και λένε ότι έχουμε εξελιχθεί ως Κοινωνία;

Οι Κοινωνία χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο! Αυτό είναι πολύ στενάχωρο!

Που είναι τα παιχνίδια και οι περιπέτειες των παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας; Όλα σχεδόν, μάλλον στις πόλεις περισσότερο, κάθονται με ένα κινητό!

Όμως, υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα δίνουν φως σε όλους μας που το χρειαζόμαστε, δίνουν αγάπη! Και αυτούς πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα, να ακολουθάμε την ηθική μας, για να είμαστε σωστοί άνθρωποι, και να δίνουμε αγάπη όλοι μας ανάμεσα στο σκοτάδι και το χάος των εποχών! Μπορούμε να βελτιωθούμε, μπορούμε να αλλάξουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο αρκεί να είμαστε ενωμένοι και ξύπνιοι! Μπορούμε με να αλλάξουμε μέσα μας πρώτα, για να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας!

10 σκέψεις σχετικά με το “Η σκληρή πραγματικότητα για την Κοινωνία μας και για τον κόσμο γενικά…

 1. Το παρελθόν δεν ήταν ιδανικό. Μην ξεχνάμε ότι και εκεί υπήρχε ζοφερό σκοτάδι στην κοινωνία μας και στις ανθρώπινες σχέσεις. Απλά οι αντιστάσεις των ανθρώπων ήταν πιο αποφασιστικές. Δεν ήταν διαλυμένος ο κοινωνικός ιστός όπως σήμερα.
  Χρέος μας, πιστεύω είναι να αναζητήσουμε ποιες ήταν αυτές οι επιλογές που έκαναν κομμάτια τον ανθρωπισμό, ποιες ήταν αυτές οι επιταγές, ποιοι της διακήρυξαν και τις εφάρμοσαν. Έχουν ονοματεπώνυμο και θριαμβολογούν φίλε μου ανάμεσά μας.
  Την καλησπέρα μου.

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. Αλλάζουμε τον εαυτό μας και έτσι αλλάζουν και οι άλλοι! Να μην διαμαρτυρόμαστε για το σκοτάδι μόνο, ας ανάψουμε και ένα κερί, σύμφωνα και με μία σοφή ρήση των Κινέζων!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Προσωπικά πιστεύω ότι η κοινωνία ήταν πιο καταφατική και αποφασιστική στο παρελθόν, με το αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος να ανθίσουν καινούργιες σκέψεις και σκεπτικά. Πρέπει να αλλάξει η σκέψη για να αλλάξουν οι πράξεις. Δεν πιστεύω οτι θα υπαρξεί ποτε μια «ιδανική κοινωνία», αλλά μπορούμε τουλάχιστον να την κάνουμε καλύτερη για τις επόμενες γενιές

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ακριβώς, Χρήστο, συμφωνώ απολύτως, δεν μπορούμε να την κάνουμε ιδανική την κοινωνία, πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη! Αλλάζουμε μέσα μας, τον τρόπο σκέψης μας και αντίδρασής μας, την συμπεριφορά μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας όσο μπορούμε! Αλλάζουμε νοοτροπία, για να αλλάξουμε τις πράξεις μας, τον τρόπο που γίνονται και γιατί, και τα αποτελέσματά τους! Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, να καταλάβουμε πως έγιναν και γιατί, ποια η σκέψη που οδήγησε σε αυτά, ώστε να γίνουμε καλύτερη Κοινωνία!!! Και, φυσικά, αν το πάμε συναισθηματικά, και η αλληλεγγύη και η φροντίδα πρέπει να λάβουν μέρος σε αυτό το «παιχνίδι»! Γιατί, συμπολίτες μας υποφέρουν και καλό είναι να δράσουμε μαζί! Θα υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και βελτιώσεις! Είμαστε σε έναν αγώνα με εμπόδια που όλο εξελίσεται!

   Μου αρέσει!

 4. Κατανοώ την αγωνία σου για το χάλι της κοινωνίας και την απογοήτευση σου, αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος πάντα είχε και θα έχει μέσα του μια μορφή αυτοκαταστροφικότητας.

  «Χρειάζεται να σταματήσουμε να ψάχνουμε για πολιτικούς που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Ό,τι έχει κάνει τον κόσμο μας καλύτερο έχει προκύψει από εφευρέτες, μηχανικούς, επιστήμονες, δασκάλους, καλλιτέχνες, χτίστες, φιλοσόφους, θεραπευτές και ανθρώπους που επιλέγουν την αγάπη από το μίσος.» (κάπου το διάβασα και συμφωνώ απόλυτα) 🙂

  Τη καλησπέρα μου !!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s