Αθλητισμός και Υγεία

Νοῦς ὑγιῆς ἐν σώματι ὑγιεῖ, η φράση των Αρχαίων Ελλήνων και ταυτοχρόνως το δίδαγμα για την Υγεία, το οποίο πρέπει να μπαίνει και να «συμμετέχει» στην ζωή μας!

Ο Αθλητισμός βοηθάει στην καλύτερη αλληλένδετη σύνδεση του πνεύματος και του σώματος! Αν αθλούμαστε, μας δημιουργείται μια ευδαιμονία, ειδικά αν κάνουμε το άθλημα που μας ενδιαφέρει και που αγαπάμε, κρατιόμαστε σε μια σωματική υγιεινή κατάσταση ή και βελτιώνουμε το σώμα μας!

Με τον Αθλητισμό, επεξηγηματικά, ο καθένας διατηρεί και βελτιώνει την ψυχική του υγεία σε καλά επίπεδα. Δηλαδή, μειώνονται το άγχος και όλα τα αρνητικά συναισθήματα και αισθάνεται καλά με τον εαυτό του. Ξεφεύγει από την βαριά καθημερινότητά και αισθάνεται δυνατός και έτοιμος για όλα βελτιώνοντας την ζωή του!

Με τον Αθλητισμό, επίσης, επιτυγχάνεται και η καλή φυσική σωματική κατάσταση του καθενός. Δηλαδή, ο κάθε αθλητής, αν αθλείται σωστά, περιποιείται το σώμα του με το να το διατηρεί καλοδεμένο, χωρίς χαρακτηριστικά, όπως το λίπος, να το αποτελούν. Έτσι νιώθει ευεξία…!

Όμως, πρέπει να αθλείται κάποιος σωστά, για να έχει τέτοιου είδους αποτελέσματα. Δηλαδή να μην εφευρίσκει δικές του μεθόδους γυμναστικής, αλλά να ακολουθεί τις ασκήσεις όπως είναι ή και τις οδηγίες του γυμναστή και να μην πιέζει τον εαυτό του!

Ο Αθλητισμός είναι σημαντικός για την ισορροπία στην ζωή μας και καλό είναι να γίνει τρόπος ζωής! Υπάρχουν πολλά αθλήματα, για να ασχοληθείτε, δοκιμάστε τα και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει!😉

3 σκέψεις σχετικά με το “Αθλητισμός και Υγεία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s