«Νοιάζομαι για το Περιβάλλον μου, Νοιαζόμαστε για το Περιβάλλον μας»

Ως άνθρωποι και ως Κοινωνία δεν έχουμε κάνει σχεδόν καμία πρόοδο, τουλάχιστον για την Φροντίδα του περιβάλλοντός μας! Κλιματική αλλαγή, οι πάγοι λιώνουν, φαινόμενο του θερμοκηπίου και τρύπα του όζοντος! Επίσης, καυσαέρια που εμποδίζουν την αναπνοή, κόψιμο δέντρων, Ρύπανση δασών και θαλασσών και άλλα πολλά! Πόσα ακόμα χρειάζονται, για να βάλουμε όλοι μυαλό και να ξυπνήσουμε; Πόσα ακόμα προβλήματα χρειάζονται, για να καταλάβουμε πως κάνουμε λάθη και κακό στο περιβάλλον και ότι πρέπει πια να καταλάβουμε ότι πρέπει να το φροντίζουμε;

Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, όπως και των υπολοίπων ζωντανών οργανισμών. Δηλαδή, αφού δεν είναι μόνο δικό μας το σπίτι αυτό, πρέπει να το προσέχουμε και να το σεβόμαστε με το, επίσης, να σεβόμαστε τους υπόλοιπους οργανισμούς! Όχι μόνο γιατί έχουν και αυτοί οι οργανισμοί ψυχή, αλλά και γιατί δεν ηθικά σωστό να τους καταστρέφουμε τη ζωή τους.

Οπότε, για την αντιμετώπιση αυτής της ανευθυνότητα μας προς το περιβάλλον, πρέπει να πιάσει δράση η Εκπαίδευση! Και τι θα κάνει ακριβώς; Φυσικά, το υπουργείο θα μπορεί να διοργανώνει δραστηριότητες, σεμινάρια (στους εφήβους τα σεμινάρια) και ειδικά μαθήματα σε οποιανδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, ώστε να ευαισθητοποιηθείτε τα παιδιά και να καταλάβουν και να ξέρουν την σημασία της φροντίδας του Περιβάλλοντος τους!

Αλλά, όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε με εθελοντικές δράσεις, ανακύκλωση απορριμμάτων κ.ά.

Λοιπόν, τι περιμένουμε, ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί να φροντίζουμε με αγάπη το Περιβάλλον μας…!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s