Η Ψυχική Υγεία είναι το Παν!

Η Ψυχική Υγεία είναι μια παράξενα (με την καλή έννοια) μυστηριώδης, ενδιαφέρουσα και με απερίγραπτα μεγάλη σημασία ανάγκη για τον άνθρωπο! Η ψυχολογία είναι ένα λιθαράκι στην υγεία του ανθρώπου που ξεχωρίζει από τα άλλα! Επίσης, συνδέεται με όλες τις άλλες ανάγκες και υγείες του ανθρώπου και δημιουργεί με αυτές αλληλένδετες σχέσεις.

Η ψυχολογία του καθενός έχει ανάγκη από ένα πράγμα: την ισορροπία, ώστε μετά να έρθουν όλα τα άλλα (ευδαιμονία, ηρεμία και γαλήνη κ.ά.). Ισορροπία ανάμεσα στα συναισθήματα, δηλαδή να τα εκφράζει όλα, όταν πρέπει, όπως πρέπει και όσο πρέπει, ώστε όλα τα συναισθήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ένα το άλλο, και να νιώθει καλά ο καθένας!

Είναι σημαντικότατη η ψυχική υγεία μας! Με αυτήν ξεκινάμε την ημέρα, με αυτήν πάμε βόλτα με παρέα, με αυτήν πάμε σχολείο ή εργαζόμαστε, με αυτήν τα κάνουμε όλα και πρέπει να την προσέχουμε! Είτε δύσκολο ή όχι, δεν τα παρατάνε και την προσέχουμε με το να προσέχουμε τον εαυτό μας και ανάποδα! Προσπαθούμε να ζούμε την κάθε στιγμή και να την απολαμβάνουμε ζώντας το τώρα, να ξεπερνάνε τις άσχημες στιγμές αντιμετωπίζοντας τες και θωρακίζουμε τον εαυτό μας από όσους θέλουν να μας βλάψουν ψυχικά αλλά και από εμάς, όταν χάνουμε τον έλεγχο, όπως όταν γινόμαστε απαισιόδοξοι!

Και αν λέει κάποιος ότι είναι αργά ή πολύ νωρίς να βοηθήσει τον εαυτό του ψυχικά και μη, είναι σαν να τα παρατάει και να αρνιεται την ευτυχία! Γιατί αν δεν βοηθήσει τον εαυτό του ψυχικά ο ίδιος, ποιος θα τον βοηθήσει και πως θα έχει καλή διατροφή και όρεξη για δραστηριότητες και ακόμα για το πώς θα ζήσει; Η Ψυχική Υγεία, με μια ισορροπία, δίνει την σκυτάλη στην ευτυχία, στην ευδαιμονία και στην απόλαυση της ζωής!

Η Ψυχική Υγεία είναι σημαντική… Με αυτήν συμπεριφερόμαστε, συναναστρεφόμαστε, εξελιζόμαστε… Η Ψυχική Υγεία είναι το Παν!

2 σκέψεις σχετικά με το “Η Ψυχική Υγεία είναι το Παν!

  1. Έτσι είναι, Ευάγγελε! Τρέφουμε την ψυχή μας με την καλοσύνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη. Ειδικά, στις εποχές που ζούμε.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s