Η σημασία της Υγιεινής Διατροφής στην Ζωή μας

Η σημασία της φροντίδας του εαυτού μας είναι απερίγραπτα μεγάλη, όσο ψυχικά, τόσο και σωματικά. Αυτή επιτυγχάνεται πλήρως με πολλούς τρόπους. Δηλαδή, με την φροντίδα της υγιεινής μας, την άθληση, την θετική ενέργεια που προσφέρουμε στον εαυτό μας και αισθανόμαστε καλά αλλά και την υγιεινή διατροφή, για την οποία θα μιλήσω σήμερα σε αυτό το άρθρο.

Όταν λέμε υγιεινή διατροφή, δεν εννοούμε να τρώμε μόνο φρούτα και λαχανικά, αλλά, συμπληρώνοντας την φράση, εννοούμε μια ισορροπημένη διατροφή! Γιατί, η Ισορροπία και η Υγεία είναι αλληλένδετες έννοιες και η μία συμπληρώνει την άλλη έτσι, ώστε να δημιουργούν έναν καταπληκτικά αρμονικό συνδυασμό! Αν καταφέρουμε να έχουμε αυτόν τον αρμονικό συνδυασμό στην ζωή και να τον διατηρούμε υγιή, τότε θα νιώθουμε και θα είμαστε καλά!

Τι συμπεριλαμβάνει ένας τέτοιος αρμονικός συνδυασμός; Ένα θα πω: Λίγο από όλα! Επεξηγηματικά, για μια Υγιεινή και Ισορροπημένη διατροφή χρειάζεται να τρώμε όλες τις τροφές με την κατάλληλη ποσότητα που αναλογεί στην καθεμία να φάμε, όταν και όσες φορές πρέπει! Με άλλα λόγια, θα φάμε και λαχανικά και φρούτα και γλυκά και αλμυρά και άντε και το junk food. Απλά το καθένα φαγητό με την ποσότητα που δεν είναι βλαβερή για τον οργανισμό μας μέχρι και που είναι χρήσιμη!

Η Υγιεινή διατροφή, αν και δύσκολη μερικές φορές να τηρηθεί, πρέπει να είναι μέσα στην ζωή μας για μια υγιή ζωή!

Αυτά είχα να πω για την σωστή διατροφή και ελπίζω να σας έμεινε κάτι, αν τα είπα καλά. Καλό απόγευμα να έχετε και να είστε καλά!!!

2 σκέψεις σχετικά με το “Η σημασία της Υγιεινής Διατροφής στην Ζωή μας

  1. Νους υγιής εν σώματι υγιεί, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, Ευάγγελε! Η τροφή μπορεί να γίνει και το φάρμακό μας. Αυτή είναι μία ρήση του Ιπποκράτη, την οποία είναι ανάγκη να έχουμε υπόψη μας και να την τηρούμε όσο και όπως μπορούμε. Καλό βράδυ!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s