Έχει να πέσει διάβασμα για την Τρίτη Λυκείου, όπως πάντα!

Άλλο ένα Καλοκαίρι, άλλη μια προετοιμασία για την επόμενη Γ’ Λυκείου για τις Πανελλήνιες. Διάβασμα, διάβασμα και πάλι διάβασμα. Τα παιδιά αυτής της τάξης έχουν βάλει ή, κι αν όχι ακόμα, θα βάλουν στόχους που θα καθορίσουν τις σπουδές τους για την επαγγελματική τους πορεία με πρώτον από όλους: να περάσουν τις περιβόητες και πονηρές Πανελλήνιες Εξετάσεις, ώστε να μπουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο και να αρχίσουν την ανεξάρτητη ζωή τους!

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει πια γίνει εξεταστικό και πολύ βαρύ κάνοντας τις Πανελλήνιες, όχι μόνο απροσπέλαστες, αλλά τόσο βαριές όσον αφορά την διαδικασία τους που μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση τα παιδιά-εφήβους με άγχος, διάφορες ανησυχίες, φόβους που είναι υπερβολικά πολλές. Για παράδειγμα, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, όπως έγινε, πολλά παιδιά μπορεί να μείνουν έξω από τα πανεπιστήμια ακόμα κι αν έχουν ιδρώσει, για να έχουν φτάσει μέχρι εδώ. Αυτό φοβίζει και αγχώνει τους επομένους… Αλλά δεν τα παρατάνε και ούτε θα έπρεπε!!!

Ναι, δεν τα παρατάνε, ακόμα κι αν πρέπει να φάνε το περισσότερο Καλοκαίρι στο διάβασμα. Ακόμα κι αν πρέπει να κλάψουν, να συγχιστούν με τόσο διάβασμα. Ακόμα κι αν πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω με το αίσθημα του «δεν μπορώ άλλο», δεν πρέπει να τα παρατήσουν, πρέπει να πετύχουν τον στόχο τους!

Σε αυτόν τον στόχο δεν είναι μόνοι τους! Οικογένεια, φίλοι, φροντιστήρια, τα ίδια τα σχολεία με τους καθηγητές τους και όλοι είναι μαζί τους, ώστε να αρχίσουν να κτίζουν την ζωή τους! Και, επειδή είμαι ένα από αυτά τα παιδιά, έχω να πω σε όσους δώσουν Πανελλήνιες μαζί μου και τα επόμενα χρόνια: αν και έχω αρχίσει μόλις την Προετοιμασία, έχω να πω ότι ναι, είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος, αλλά όχι απροσπέλαστος, ότι όλοι με κουράγιο και ελπίδα, θάρρος, αυτοπεποίθηση, τόλμη, θέληση, πίστη, αφοσίωση και πείσμα και πολλά άλλα μπορούμε να κάνουμε το αδύνατον δυνατόν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s