25η Μαρτίου… Μια μέρα ενότητας!

Σήμερα, αν και γράφω λιγάκι αργά αυτό το άρθρο, είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα. Μια μέρα που συμβολίζει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 εναντίον της τότε Τουρκοκρατίας. Μια μέρα που συμβολίζει τη στιγμή που οι Έλληνες ενώθηκαν και μαζί επαναστάτησαν με όλην τους την ψυχή για την αληθινή ελευθερία που ήξεραν ότι πια έπρεπε να την «γευτούν»! Και δεν αγωνίστηκαν μόνο για τη δική τους ελευθερία, αλλά για την ελευθερία όλων των επομένων γενεών!

Αυτό το κατόρθωμα των ηρώων της Επανάστασης αυτής, δηλαδή το να απελευθερώσουν την Ελλάδα, όχι μόνο μας δείχνει πως πρέπει να τους τιμάμε και να είμαστε ευγνώμονες, όχι μόνο δίνει ακόμα μια αργεία στο Ελληνικό ημερολόγιο αλλά και μας επηρεάζει διαχρονικά ή τουλάχιστον θα έπρεπε να μας επηρεάζει. Δηλαδή μας διδάκτει, άσχετα αν δεν το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, ότι ενωμένοι, χωρίς να μας επηρεάζουν τα συμφέροντά μας τα δικά μας και με θέληση και με πίστη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα! Γιατί οι Έλληνες τότε ενώθηκαν και μπόρεσαν να αντισταθούν και να μας χαρίσουν την Ελευθερία μέχρι και σήμερα! Γιατί με ένα μυαλό και μια καρδιά, δηλαδή σαν μια γροθιά μπόρεσαν να καταφέρουν αυτό που θεωρούταν ακατόρθωτο! Συνέβη κάτι, δηλαδή, που δεν συμβαίνει σήμερα και θα έπρεπε να συμβαίνει! Θα έπρεπε ενωμένοι να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό και να κάνουμε το καθήκον μας ως άνθρωποι, συνάνθρωποι και ως μέλη της Κοινωνίας! Εκτός από τον αγώνα, ένα άλλο μήνυμα αυτής της ημέρας θα μπορούσε να είναι η Ενότητα!

Χρόνια πολλά σε όλους, Χρόνια πολλά στην μικρή αλλά μοναδική και αγαπητή Ελλαδίτσα μας!!! Και να χαίρονται όλοι οι συνονόματοί μου αυτήν την ονοματάρα. Ελπίζω να είστε και να περνάτε καλά όλοι, ακόμα και με όλα τα προβλήματα που μας έχουν παρουσιαστεί, ειδικά τώρα τελευταία!!! Και αν μπορείτε εξερευνήστε το μικρό μου μπλοκ, θα με βοηθούσατε πολύ, είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε κάτι να σας αρέσει μέσα από αυτό!!!

8 σκέψεις σχετικά με το “25η Μαρτίου… Μια μέρα ενότητας!

 1. Σωστά! Οι Έλληνες τότε έδωσαν πολύ καλό παράδειγμα. Η ελευθερία είναι θησαυρός. Εκτός από το ότι ενώθηκαν, έδωσαν και το παράδειγμα πως αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Χρόνια πολλά! 🇬🇷

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Έτσι είναι αγαπητέ μου Ευάγγελε. Στην αρχή είχαν ενότητα οι Έλληνες, αλλά λίγο αργότερα η διχόνοια η δολερή τους οδήγησε σε δύο καταστροφικούς εμφύλιους πολέμους! Βοήθησε ο Θεός, επειδή βρέθηκε ο Γέρος του Μοριά μαζί με μερικούς άλλους και συνέχισαν μέχρι τέλους τον αγώνα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε την περιπόθητη ενότητα. Ας κάνει ο καθένας μας ό,τι μπορεί, από εκεί που βρίσκεται, για να την πετύχουμε!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Χρόνια πολλά φίλε μου. Τιμή στους ανθρώπους εκείνους που έδωσαν όλη τους τη ζωή για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του γένους. Όμως η ενότητα, αγαπητέ φίλε, αποδείχτηκε αυταπάτη, η οποία μάλιστα κατέρρευσε συντριπτικά γρήγορα όταν οι πολιτικάντηδες των μεγάλων αυλών ήρθαν να «καπελώσουν» τους απλούς αγωνιστές και οι μεγάλες δυνάμεις να ψάχνουν να εντάξουν την επανάσταση στους σχεδιασμούς τους. Στο πρωτόκολλο του Λονδίνου γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος «ανεξαρτησία».
  Την καλησπέρα μου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ναι έχετε δίκιο και μάλιστα μπορεί να μην καταφέρουμε ποτέ μια ενότητα που είναι ενότητα και όχι αληθοφανής, αλλά γιατί να μην προσπαθήσουμε; Πιστεύω η ενότητα είναι ένα από αυτά τα μηνύματα της Επανάστασης αυτής που ξεχνάμε. Γιατί, με την πάροδο των χρόνων άρχισε να αλλάζει μέχρι και να σταματάει να αναγνωρίζεται η σημασία της αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης και οι περισσότεροι φοβούνται να πουν ακόμα κι ένα «γεια» ή ένα «καλημέρα» σε κάποιον συνάνθρωπό τους για πολλούς λόγους, φοβούνται να εκφράσουν αγάπη και κοιτάνε έτσι, να το πω λαϊκά, την πάρτη τους και γίνονται όπως οι πολιτικοί μας! Πιστεύω, ότι μαζί όλοι μπορούν να καταφέρουν τα πάντα! Άρα, συμφωνώ μαζί σας: είναι δύσκολο όπως και τότε να ενωθούμε, αλλά μακάρι να έρθει η μέρα που θα γίνει αυτό! Καλή σας συνέχεια!!!🙂

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Αγαπητέ φίλε, μετά τον Τούρκο αγά ήρθε ο Έλληνας κοτζάμπασης. Τα ζήσαμε τα τσιφλίκια. Με ποιον λοιπόν να ενωθώ και γιατί; Θα υπάρχει κοινωνία δικαίου και κατανομής του μόχθου;
    Να είσαι καλά φίλε μου για τη συζήτηση

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s