Τι να κάνεις αν είσαι θετικός στον Κορωνοϊό και είσαι σε καραντίνα, για να περάσει η ώρα σου;🤔

Το να βρεθείς σε καραντίνα, επειδή είσαι θετικός στον ιό αυτόν, δεν είναι και ότι καλύτερο και είναι σίγουρο ότι θα γίνει στους περισσότερους ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων! Και τι γίνεται μετά; Θα κάτσεις καραντίνα και μετά; Δε θα εκμεταλλευτείς την ευκαιρία αυτήν και δε θα αξιοποίησεις τον χρόνο αυτόν σωστά έστω και για πέντε ημέρες;

Η απάντηση είναι «σίγουρα»! Γιατί αλλιώς, όπως έχεις διαπιστώσει με τις πρώτες ημέρες, γίνεται βασανιστικά βαρετή η καραντίνα, μπορεί και χειρότερα από την περσινή καθολική! Για αυτό σε αυτό το άρθρο θα γράψω κάποιες ασχολίες/βήματα με τα οποία ελπίζω να βοηθήσω στο να σκοτώσετε τη βαρεμάρα.

Πρώτον, όταν έχετε ως στόχο να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας, ειδικά σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν αποκλείετε τη δοκιμή καινούργιων δραστηριοτήτων ακόμα κι αν σας φαίνεται ότι δε σας αρέσουν!

Δεύτερον, μπορείτε να ξεκινήσετε να πραγματοποιείται αυτόν τον στόχο με το να αρχίζετε να σκέφτεστε όνειρα και πεποιθήσεις που θέλετε να πραγματοποιήσετε και μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε και να πειραματίζεστε με ιδέες και έρευνες για το πώς θα τα καταφέρετε να τα πραγματοποιήσετε. Για παράδειγμα, αν είσαι μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου και σου αρέσει το θέατρο μπορείς να ψάχνεις σχολές δημόσιες και ιδιωτικές, δραστηριότητες θεατρικές για μετά την καραντίνα, για να φτιάξεις ένα πλάνο πώς θα πετύχεις το όνειρό σου. Το ίδιο ισχύει για όλους, δηλαδή και για ενήλικες.

Τρίτον, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα καινούργιο χόμπι, όπως να μάθετε μουσική και κάποιο μουσικό όργανο, να δείτε ταινίες ή και σειρές, να διαβάζετε λογοτεχνικά βιβλία μέχρι και να ανοίξετε τη δική σας ιστοσελίδα ή το δικό σας ιστολόγιο ή και να ζωγραφίζετε. Δηλαδή, μπορείτε να ανασχολειθείται με μια μεγάλη ποικιλία από χόμπι…!

Συμπερασματικά, εντάξει μπορεί να είστε σε καραντίνα, αλλά ποιος είπε ότι δεν υπάρχει τρόπος να δώσετε άλλη πνοή σε όλο αυτό; Επεξηγηματικά, μπορείτε να ασχοληθείτε με πολλές ασχολίες αν ψαχτείτε λίγο! Με λίγα λόγια, μην αφήσετε την Βαρεμάρα να καταστρέψει την καραντίνα σας, που ευτυχώς είναι είναι πέντε ημέρες, και κάντε κάτι…!

4 σκέψεις σχετικά με το “Τι να κάνεις αν είσαι θετικός στον Κορωνοϊό και είσαι σε καραντίνα, για να περάσει η ώρα σου;🤔

  1. Κατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι τα χόμπι! Και δοκιμάζοντας νέα χόμπι, είναι τρόπος να ανακαλύψεις κάποιο ταλέντο. 😃 Αν το έγραψες, επειδή είσαι σε καραντίνα – καλή δύναμη και καλή ανάρρωση! Καλό βράδυ! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s