Γιατί να αρχίσω να διαβάζω Λογοτεχνικά Βιβλία;!

Όσο εξελίσσεται ο κόσμος, δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα hobby. Σε κάποιον μπορεί να του αρέσει το jogging τα πρωινά, σε άλλον να ακούει μουσική, σε άλλον να πηγαίνει βόλτες με το ποδήλατό του και με τους φίλους του, σε κάποιον άλλον μπορεί όλα αυτά να του αρέσουν, ώστε να ξεφεύγει από τη μονωτονία της καθημερινότητας και να κάνει όσο μπορεί λίγο περισσότερο ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη τη ζωή του!

Ένα hobby, το οποίο διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα και παραμένει διαχρονικό, είναι και το να διαβάζει κάποιος Λογοτεχνικά Βιβλία! Θα πει κάποιος: «Τι βαρετό!!!». Μα δεν είναι καθόλου βαρετό, αν το δοκιμάσεις αυτό το hobby και διαπιστώσεις πόσο ξεχωριστά ενδιαφέρον και κερδόφορο είναι! Με λίγα λόγια, σε αυτό το άρθρο ο σκοπός είναι να απαντηθεί το ερώτημα: «Γιατί να αρχίσω να διαβάζω Λογοτεχνικά Βιβλία;!».

Είναι απλό…! Πρώτον αν αρχίσει κάποιος να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία θα αρχίσει να διαπιστώνει πως εμπλουτίζεται η φαντασία του και ελευθερώνεται η σκέψη του από όλες τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος και όλα όσα μπορεί να φανταστεί ο καθένας, καθώς ταξιδεύει το μυαλό του σε κόσμους είτε φανταστικούς είτε απλά πλασμένους όμορφα είτε απλά σε ένα κόσμο που τον ελκύει, οι οποίοι όλοι αυτοί δημιουργούνται μέσα στα βιβλία. Επίσης, ο αναγνώστης Λογοτεχνικών Βιβλίων βελτιώνει το λεξιλόγιό του, την ικανότητα ανάγνωσής του καθώς και την ορθογραφία και την ορθολογία στον λόγο του! Δηλαδή ο οποιοσδήποτε αναγνώστης, ειδικά αν είναι μαθητής, με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, μπορεί να καταλάβει ότι μιλάει, γράφει και χρησιμοποιεί ποικιλία λέξεων από ότι σύνηθιζε στο παρελθόν. Τέλος, η ανάγνωση Λογοτεχνικών Βιβλίων είναι και ένα ωραίο hobby, καθώς φέρνει και θέματα συζητήσεων ανάμεσα στους αναγνώστες τους!

Συμπερασματικά, τα λογοτεχνικά βιβλία μας ρουφάνε σε ένα πιο «πραγματικό» και όμορφο, σύμφωνα με την φαντασία μας, κόσμο, ο οποίος μας κάνει να ξεφεύγουμε από την βαριά καθημερινότητά μας και να αλλάζουμε οπτική των πραγμάτων! Αν κάποιος θέλει να κερδίσει πολλά από ένα hobby ή απλά να βάλει κάτι ξεχωριστό στη ζωή του με το να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες, η ανάγνωση βιβλίων είναι ό,τι πρέπει!

Να θυμάστε μόνο ότι δεν διαβάσουμε λογοτεχνία, για να την διαβάσουμε, αλλά για να την απολαύσουμε και να ζήσουμε μέσα στον κόσμο της. Για να διευρύνουμε τους πνευματικούς ορίζοντές μας και την φαντασία μας. Για να γεμίσουμε την ψυχή μας με διάφορα συναισθήματα και μυνήματα που θα μας ευαισθητοποιήσουν και εκπέμπουν οι ιστορίες και να γίνουμε πιο ζωηροί και ζωντανοί, απαλλαγμένοι από αρνητικές σκέψεις. Για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλει ο καθένας, αλλά και για να ξεφύγουμε από την βαριά καθημερινότητα μας!

Τα βιβλία που θα σας πρότεινα που είναι και τα αγαπημένα μου είναι: «Το Καπλάνι της Βιτρίνας», «Ο Ρομπέν των Δασών», «Οι περιπέτειες του Ροβινσόνα Κρούσο», «Τα ταξίδια του Γκάλιβερ» και «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»! Επίσης, «Ζητείται Ελπίς», «Αγαπητέ Θεέ», «Η Τιμή και το Χρήμα», «Κοντά στις ράγες»!

6 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί να αρχίσω να διαβάζω Λογοτεχνικά Βιβλία;!

  1. Όχι τυχαία έχουν πει- πρώτα διάβασε το βιβλίο και μετά δες την ταινία! 😅 Το καλύτερο στα βιβλία είναι, ότι σε βοηθούν να εκφράζεσαι πιο εύκολα και γενικά τα βιβλία είναι θησαυρός! Καλό μεσημέρι!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Συμμερίζομαι την αγάπη σου για το διάβασμα και το βιβλίο και θα συμφωνήσω απόλυτα με τις παραινέσεις σου για διάβασμα! Όσο το δυνατόν περισσότερο!
    Πολύ ενδιαφέρουσες οι αναγνωστικές σου προτάσεις. Καλησπέρα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s