Καλά Χριστούγεννα σε όλους και… κάτι άλλο…!

Παιδιά, σήμερα, είναι μια από τις πιο μαγικές ημέρες του χρόνου…! Μαγική, όχι μόνο γιατί νιώθεις υποτίθεται ικανοποιημένος από την Αγάπη που λαμβάνεις από τους διπλανούς σου αλλά και γιατί αποκτάς ισορροπία μέσα σου, όχι μόνο από τις διακοπές τις Χριστουγεννιάτικες που ξεκουράζεσαι, αλλά από το ότι νιώθεις, όχι υποτιθέμενα, αλλά αληθινά ικανοποιημένος και ευτυχισμένος, γιατί δίνεις Αγάπη, εκτός από το να παίρνεις! Όχι, γιατί είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις, αλλά γιατί αισθάνεσαι απερίγραπτα ότι θες να φροντίσεις τον διπλανό σου, αν και κάποιοι λόγω των προσωπικών τους προβλημάτων μπορεί να μην το έχουν νιώσει αυτό ακόμη και δεν είναι σίγουρο αν θα το νιώσουν έτσι όπως «προοδεύει» η κοινωνία! Και έτσι αποδεικνύεται ότι η σημερινή ημέρα ονόματι Χριστούγεννα δεν είναι απλά μια εορτή της στιγμής που υποτίθεται ότι όλοι περνάνε καλά (και λέω υποτίθεται, γιατί δεν γίνεται αυτό στην πραγματικότητα!), αλλά μια στιγμή που σου δίνει την ευκαιρία και την ώθηση να συνεχίσεις τη ζωή σου μέχρι και να αλλάξεις τρόπο ζωής, να κάνεις, δηλαδή, μια καινούργια αρχή, ώστε να γίνεις άλλος άνθρωπος, καλύτερος, όπως άρχισε να γίνεται ο κόσμος με την γέννηση του Χριστού! Ναι, γιορτάζουμε σήμερα τα Χριστούγεννα και ωραία, τέλεια, αλλά την τιμάμε αυτήν την ημέρα όπως θα έπρεπε;

Η Καθηγήτρια μου στο σχολείο λέει χαρακτηριστικά ότι δε συμπαθεί τα Χριστούγεννα, όχι ως γιορτή, αλλά γιατί στην πραγματικότητα, σε σχέση με τα προηγούμενα λεγόμενα, μπορεί κάποιοι να είναι μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού τους, αλλά υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι ούτε Χριστούγεννα δεν μπορούν, όχι να απολαύσουν, αλλά ούτε και να τα ζήσουν, είτε από φτώχια, είτε από κάποιο ατύχημα στη ζωή τους είτε από οτιδήποτε άσχημο!!! Και τι είναι αυτό που τους αποτελειώνει; Το ότι μένουν μόνοι, το ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανείς να τους συμπαρασταθεί, να τους συμπονέσει, να τους αγκαλιάσει, να τους βοηθήσει, να τους δώσει Αγάπη! Ο κόσμος πια γίνεται εγωιστής, στενοκέφαλος, λόγω πολλών αιτιών που δε θα τις αναλύσω λόγω του μεγέθους του κειμένου, που δεν υπάρχει ισορροπία στο πάρε-δώσε, δεν υπάρχει αλληλεγγύη!!!

Περνούσα από τους δρόμους της Αθήνας και έβλεπα ανθρώπου στον δρόμο να ζητάνε θαλπωρή, απελπισμένοι και πονεμένοι! Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η κατάσταση!!!! Δεν ξέρω για εσάς, παιδιά, μα εγώ δε θα κάτσω άπραγος!!!! Όπως έχω βάλει στόχο για αυτά τα Χριστούγεννα, θα αγκαλιάσω όσους με χρειάζονται και θα τους δώσω όση Αγάπη έχω και δεν έχω και φυσικά όχι μόνο σε αυτο6ς, αλλά σε όλους…!!! Και δεν τα λέω αυτά, για να πάρω συγχαρητήρια για αυτό που είπα ότι σκοπεύω να κάνω και για να πάρω δόξα δείχνοντας πόσο καλός άνθρωπος είμαι, αλλά γιατί θέλω να σας πω ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι μαζί!!! Θέλω να δώσουμε νόημα σε αυτήν την περίοδο του χρόνου που της αξίζει!!!! Θέλω να περάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα πια και τονίζω να ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ και όχι ο καθένας μόνος του με όποιον θέλει!!! Θέλω Χριστούγεννα αγνά, Χριστούγεννα απερίγραπτα ξεχωριστά!!! Θέλω να νιώσουν οι άλλοι ζεστασιά που έχω νιώσει ή και δεν έχω νιώσει!!!! Για αυτό να είστε όλοι καλά, να περνάτε καλά και να φροντίζετε και τους διπλανούς σας, όποιοι κι αν είναι, όπως μπορείτε, και Καλά Χριστούγεννα σε όλους, εννοώ πραγματικά Χριστούγεννα, όμως!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s