20 Νοεμβρίου είναι, ΠΑΙΔΙΑ…!

20 Νοεμβρίου, μμμμμ, ξέρετε τι είναι σήμερα;🤔 Είναι μια ημέρα από τις αγαπημένες μου και σημαντική, γιατί στην κοινωνία που έχουμε καταλήξει οι ημέρες, αναγκαστικά, να μας θυμήζουν πώς πρέπει να είμαστε και να πράττουμε! Όπως, τα Χριστούγεννα όλοι είναι φιλάνθρωποι και δίνουν αγάπη πραγματική, όμως για να σκεφτούμε και πάλι για όλους τον υπόλοιπο χρόνο!

Και αυτή η ημέρα είναι η παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού! Και δεν την προσθέτω στις αγαπημένες μου ημέρες, γιατί είμαι παιδί και συγκεκριμένα έφηβος, αλλά γιατί ζούμε ή θα έπρεπε να ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία που δεν υπάρχει η διάκριση, αλλά η ενότητα! Όμως, επειδή δεν είναι εφικτό αυτό, την ενότητα την θεμελιώνουμε με τα δικαιώματα, δηλαδή εξασφαλίζοντας πρώτα πώς πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τα πάντα ανάμεσα σε όλους και ότι ο καθένας είναι διαφορετικός, ξεχωριστός αλλά και ισότιμος με τον άλλον, αν και αυτά, αν υποτίθεται όπως φαίνεται ότι είμαστε σωστή κοινωνία, θα έπρεπε να εννοούνται!

Σήμερα, αυτή η ημέρα και ανεξάρτητα από αυτήν θα πω τα εξής: Ένα παιδί είναι ένα αθώο πλασματάκι, το οποίο αρχίζει να μαθαίνει για τη ζωή! Το κάθε παιδί έχει δικαιώματα, όπως και ο ενήλικας και είναι και οι δύο ισότιμα άτομα!!! Κανείς μα κανείς δεν έχει δικαίωμα να βλάψει κανένα παιδί, γιατί έτσι θα μπορούσαν να του συμπεριφερθούν άσχημα, επίσης, οι άλλοι και να νιώσει άσχημα ακριβώς όπως θα ένιωθε το παιδί και τότε δε θα του άρεσε καθόλου και η κοινωνία μας καταντάει έτσι όπως είναι σήμερα!!!

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους ενήλικες στα παιδιά, όπως βία, όχι σωστή συμπεριφορά, λεκτική βία, υποβίβαση δικαιωμάτων, γίνονται, γιατί τα έχουν ζήσει οι ίδιοι στην παιδική τους ηλικία! Είναι πονεμένοι, κουρασμένοι, οργισμένοι, θλιμμένοι και επειδή όλο αυτό δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστού που έχουν μεγαλώσει σε λάθος περιβάλλοντα, τα διαπράττουν και στα δικά τους παιδιά και μετά τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, στα επόμενα δικά τους και μετά τα παιδιά τους, όταν μεγαλώσουν, στα δικά τους και πάει λέγοντας! Δηλαδή είναι ένα φαύλος, αδιάκοπος κύκλος που αν δεν σταματήσει κάποτε θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται… θα καταστρέφει και θα καταστρέφει… και όλα αυτά με έναν αχώνευτα τρομακτικό τρόπο!

Για αυτό ακόμα κι αν είναι πολύ μικρό το μπλοκ μου, θα το πω και όποιος το ακούσει: Ενήλικες, μπορεί να περάσατε όσα περάσατε, αλλά δεν μπορείτε να τα δίνετε στα παιδιά σας! Γιατί αυτά είναι διαφορετικές οντότιτες από εσάς και με το να τους καταστρέφετε τη ζωή τους, όπως έκαναν οι γονείς σας, σας καθιστά χειρότερους, γιατί όχι μόνο δεν ξεπεράσατε τις άσχημες καταστάσεις, δεν σεβαστήκατε το παιδί και το αναγκάσατε να τις ζήσει ίσως και χειρότερα, γιατί, συγγνώμη για την έκφραση, είστε στενόμυαλοι! Για αυτό ξυπνήστε και αρχίστε να είστε σωστοί απέναντι προς τα παιδιά όπως θα ήσασταν σωτοί σε έναν ενήλικα και όπως θα θέλατε να σας συμπεριφερθούν οι γονείς σας, δηλαδή με αγάπη, ώστε να γίνετε γονείς πραγματικοί και να ευτυχίσετε!!!

2 σκέψεις σχετικά με το “20 Νοεμβρίου είναι, ΠΑΙΔΙΑ…!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s