17η Νοεμβρίου, Σήμερα!

Σαν σήμερα το 1973, το τανκ ισοπέδωσε την πόρτα του Πολυτεχνείου στην Πατησίων σκοτώνοντας φοιτητές και έτσι φέρνοντας μεγάλη θλίψη σε όλους τους Έλληνες! Τι έγινε και έφτασε μέχρι εκεί η κατάσταση και τι τιμάμε σήμερα;

Μία εβδομάδα πριν τις 17 Νοέμβρη του 1973, οι Φοιτητές του Πολυτεχνείου, καλώντας όλους να τους βοηθήσουν, εξεγέρθηκαν κατά του παρανόμου καθεστώτος της Δικτατορίας που υπήρχε τότε στην Ελλάδα από το 1967. Έκαναν κατάληψη στο Πολυτεχνείο, έφτιαξαν ραδιοφωνικό σταθμό, έκαναν πορείες με πανό και συνθήματα και όλοι μαζί ξεσήκωσαν τον Κόσμο στην Αθήνα και άρχισε σαν μια γροθιά να τους βοηθάει στον αγώνα, τους Φοιτητές! Το πιο χαρακτηριστικό σύνθημα για την δημοκρατική ζωή που κυνηγούσαν: » Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία!» .

Και γιατί τόσο φασαρία για το καθεστός της Δικτατορίας; Γιατί η Δικτατορία είναι του καθεστός που δεν έχεις ελευθερία έκφρασης, δεν έχεις δικαιώματα, δεν έχεις ελευθερία βούλησης, δεν έχεις μια ζωή ελεύθερη!!! Για αυτό οι Φοιτητές, νοιαζόμενοι για την ζωή την δική τους και των συμπολιτών του, αγωνίστηκαν παραδειγματικά για την Δημοκρατία στην Ελλάδα! Και, επειδή, οι στρατιώτες ακούγανε μόνο τους υπευθύνους αυτού του καθεστώτος, χωρίς δεύτερη σκέψη και για να σταματήσει η εξέγερση, ιστορία έφτασε στο τέλος από όπου ξεκίνησε αυτό το άρθρο!

Και έτσι όπως αγωνίστηκαν αυτά τα παιδιά, πρέπει και εμείς να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να γίνουμε μια σωστή Κοινωνία με ενεργούς και ελεύθερους πολίτες! Γιατί η Ελευθερία μέσα στην Δημοκρατία είναι να είσαι ενεργός πολίτης και δημοκρατικά και με σεβασμό σωστός απέναντι στην Κοινωνία με το να αγωνιάς να τη φροντίζεις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s