Ο καλός καθηγητής δεν είναι αυτός που διδάσκει απλά στον μαθητή πολλά και διάφορα, για να μάθει γράμματα…, αλλά είναι αυτός που διδάσκει και μαθαίνει μαζί με τον μαθητή έστω λίγα και ποιοτικά, τον βοηθάει να κοινωνικοποιηθεί όπως και τον εαυτό του και προσπαθεί όχι να τον προετοιμάσει για εξετάσεις, αλλά να τον προετοιμάσει για τη ζωή, να του δείξει πόσο σημαντική είναι η μάθηση, να τον βοηθήσει να ανοιχτεί κοινωνικά και ψυχικά και με τη σχέση που θα αναπτύξει μαζί του και με το να είναι στο πλευρό του, να τον βοηθήσει να καλλιεργήσει τον νου του!

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο καλός καθηγητής δεν είναι αυτός που διδάσκει απλά στον μαθητή πολλά και διάφορα, για να μάθει γράμματα…, αλλά είναι αυτός που διδάσκει και μαθαίνει μαζί με τον μαθητή έστω λίγα και ποιοτικά, τον βοηθάει να κοινωνικοποιηθεί όπως και τον εαυτό του και προσπαθεί όχι να τον προετοιμάσει για εξετάσεις, αλλά να τον προετοιμάσει για τη ζωή, να του δείξει πόσο σημαντική είναι η μάθηση, να τον βοηθήσει να ανοιχτεί κοινωνικά και ψυχικά και με τη σχέση που θα αναπτύξει μαζί του και με το να είναι στο πλευρό του, να τον βοηθήσει να καλλιεργήσει τον νου του!

  1. Αυτό είναι το ιδανικό, Ευάγγελε! Προσπαθούμε για όλα αυτά, αν και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μας βοηθάει και πολύ! Κάνουμε την προσπάθειά μας, όπως και να έχουν τα πράγματα. Καλημέρα και καλήν Κυριακή!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ναι, έχετε καταφέρει πολύ ωραία πράγματα ως καθηγητές που σας ξέρω εγώ και χαίρομαι που σας είχα καθηγητές μου, Καλημέρα σας και Καλήν Κυριακή, επίσης!!!🙂

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s