Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Αχ, η ημέρα των ερωτευμένων έρχεται… Είναι πολύ κοντά… Όλοι νομίζω το αισθανόμαστε αυτό…

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κάποιοι λένε πως δε θα έπερεπε να τη γιορτάζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, διότι αυτός ο Άγιος δεν ύπηρχε ποτέ σην ιστορία για τους Ορθοδόξους! Όμως, δεν υπάρχει δεν υπάρχει «δεν πρέπει» σε αυτήν την περίπτωση, διότι όποιος θέλει έχει δικαίωμα να τη γιορτάσει και κανένας δεν μπορεί να του το απαγορεύσει αυτό.

Τέλος πάντων, αυτή η εορτή, όπως είπα, είναι των ερωτευμένων έχουν και δεν έχουν το άλλο τους μισό ακόμα…! Δηλαδή στις 14 Φεβρουαρίου όποιος νιώθει ερωτευμένος, μπορεί να πάει στον άνθρωπο που ερωτεύτηκε και να του κάνει ένα δώρο, συνήθως: σοκολατάκια ή λουλούδια, ώστε να δείξει ότι του αρέσει.

Όμως, δε χρειάζεται να έρθει αυτή η ημέρα, ώστε να αποκαλύψει σε κάποιον κάποιος πώς νιώθει για εκείνον!

Το συναίσθημα του Έρωτα, όπως είπα σε προηγούμενο άρθρο είναι κάτι φανταστικά απίθανο και απερίγραπτο ή τίποτα από αυτά, γιατί είναι τόσο όμορφο που δεν μπορεί να πάρει καμιά περιγραφή και ούτε καν το επίθετο «απερίγραπτο»! Αν εσύ που είσαι αγόρι θέλεις να πλησιάσεις μια όμορφη κοπέλα την οποία την ξέρεις για καιρό και ντρέπεσαι τόσο πολύ να της μιλήσεις, άκου: Πρώτα από όλα ηρέμησε, πάρε βαθιές ανάσες, χαλάρωσε σκέφτοντας ότι μπορείς να τα καταφέρεις και ότι όχι ότι το συναίσθημα αυτό δε προκαλεί μόνο αρνητικές επιπτώσεις, επειδή σε φέρνει σε θέση (ή και λόγω του χαρακτήρα σου) να ντρέπεσαι, αλλά δες και τη θετική πλευρά! Δες πόσο όμορφο είναι αυτό το συναίσθημα μέσα σου του έρωτα, ανάλυσέ το και χαρακτήρησε το με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο όσο μπορείς για το πόσο ωραίο είναι… Επίσης, για να προχωρήσεις στο σχέδιο διεκδίκησης της κοπέλας, ηρέμησε ποιο πολύ κλείνοντας τα μάτια σου (ή όπως θες) και ταξίδεψε μέσα στις όμορφες σκέψεις σου και στην καρδιά σου και υπενθύμησε στον εαυτό σου ότι δεν την ερωτεύτηκες άσκοπα, αλλά για πολλούς λόγους οι οποίοι σε κάνουν να σε ελκύζει και κάνει την καρδιά σου, όταν την βλέπεις, να χοροπηδάει σαν τρελή! Δεν είναι όλα αυτά τυχαία που συμβαίνουν και για αυτό ό,τι κι αν πρόκειται να γίνει πρέπει να ρισκάρεις, γιατί μετά θα κρατάς το ανέκφραστο συναίσθημα για πολύ καιρό μπορεί και γιατί με τα ρίσκα θα απολαύσεις τη ζωή και θα ζήσεις! Προσπάθησε να τη γνωρίσεις καλύτερα και να την προσεγγίζεις και να την κάνεις να περνάει καλά με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο, γιατί την ερωτεύτηκες, διότι βλέπεις ένα κομμάτι του εαυτού σου σε εκείνη που μπορεί καν να μη το έχεις και να σου έλειπε εδώ και πολύ καιρό! Διότι αν είναι να σε ερωτευτεί ή να το έχει κάνει ήδη, θα συμβαίνει αυτό, επειδή, όχι μόνο βλέπει ένα δικό της κομμάτι σε εσένα αλλά και γιατί είσαι εσύ…! Δεν θα έχει ερωτευτεί κανέναν άλλον, αλλά εσένα, για υτό μην υποδύεσε κάποιον άλλον, αλλά να είσαι ο εαυτός σου, ο ξεχωριστός εσύ! Ακόμα, να ξέρεις δεν είσαι μόνος σου, αλλά έχεις ανθρώπους γύρω σου οι οποίοι σε αγαπούν και θα σε βοηθήσουν, μην ανησυχείς, αλλά μη διστάσεις να τους ζητήσεις βοήθεια! Να είσαι εσύ και πήγαινε να διεκδικήσεις την κοπέλα που σου αρέσει, τι περιμένεις;! Όμως θα της το αποκαλύψεις, όταν θα είσαι πραγματικώς έτοιμος ή μάλλον πανέτοιμος!!! Μπορείς να το κάνεις…!

Μην περιμένετε μόνο αυτήν τη γιορτή, αλλά αν θέλετε αυητήν την ημέρα, εκφράστε τον έρωτά σας και χωρίς διαταγμό και όταν νιώσετε έτοιμοι, κορίτσια και αγόρια!

6 σκέψεις σχετικά με το “Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

 1. Αγαπητέ μου Ευάγγελε,

  Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο!
  Πετυχημένο το νέο όνομα του blog σου.
  Να εκφραζόμαστε ελεύθερα και μέσα σε ένα
  πλαίσιο ευπρέπειας και κανόνων είναι ό,τι
  καλύτερο! Συνεχίζοντας,
  θα πω πως το περιβάλλον είναι ένα όλο (σύνολο) στο οποίο
  εμείς είμαστε ένα μέρος, άρα η φύση, εάν δεν
  συμπορευθούμε με τους όρους της, θα μας αποβάλει
  κάποια στιγμή.
  Κλείνω με τη γιορτή των ερωτευμένων, η οποία,
  για όποιον αγαπάει αληθινά, ισχύει για όλον το χρόνο
  και όχι μόνο για μία ημέρα.
  Ιστορικά τώρα, ο άγιος Βαλεντίνος, σύμφωνα με τις πηγές,
  ήταν άγιος, προφανώς μάρτυρας, του 3ου μ.Χ. αιώνα.
  Δηλαδή, ανήκε στο αγιολόγιο της ενιαίας Εκκλησίας των
  10 πρώτων αιώνων, Ανατολής και Δύσης.
  Μετά το Σχίσμα (1054), όμως, κάποιοι άγιοι επικράτησε να γιορτάζονται μόνο
  στην Ανατολή (π.χ., άγιος Δημήτριος), ενώ κάποιοι άλλοι μόνο στην Δύση (π.χ.,
  άγιος Βαλεντίνος). Απλώς, ο τελευταίος με την περίφημη Valentine;s Day
  ταυτίστηκε με την εμπορευματοποιημένη -κατά πολύ- εκδοχή του έρωτα.
  Για εμάς τους ορθοδόξους υπάρχει η σημερινή εορτή των σκηνοποιών
  Ακύλα και Πρίσκιλλας (ή Πρίσκας), οι οποίοι ήταν συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου
  και επικύρωσαν την αγάπη τους με τον μαρτυρικό τους θάνατο στην Ρώμη, πιθανόν
  ανάμεσα στα έτη 60 με 63 μ.Χ. (1ος αιώνας μ.Χ.).
  Να είσαι πάντα καλά και συγγνώμη για το εκτενές σχόλιο.
  Καλό βράδυ και θα τα ξαναπούμε.
  Αν θες κάποια συμβουλή ή να ρωτήσεις κάτι, γράψε στο mail μου.
  Τώρα πια το ξέρεις καλά!
  Χαιρετίσματα στους συμμαθητές σου και πες τους να σε διαβάζουν, να μην αδιαφορούν.

  Β.Κ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Χαχαχα, σας ευχαριστώ πολύ για όλα κύριε, και βέβαια θα σας ζητήσω βοήθεια όταν χρειαστώ! Επίσης, το σχόλιό σας, αν και εκτενές συμφώνως με εσάς, είναι πολύ ενδιαφέρον και εμπλουτισμένο ποιοτικά και ποσοτικά με πολλές γνώσεις χρήσιμες, ενδιαφέρουσες και που προκαλούν όρεξη για μάθηση! Σας ευχαριστώ πολύ που με στηρίζετε, ελπίζω να τα πηγαίνετε τέλεια στα μαθήματα μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές! Καλό σας βράδυ κύριε, να έχετε καλά μαθήματα και πολλά άλλα!!!😊

   Ε.Μ., Ο Έφηβος Blogger

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Να είσαι πάντα καλά Ευάγγελε και σε ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για την θετική ενέργεια που μου δίνεις! ε τους άλλους συναδέλφους -να ξέρεις- προσπαθούμε για το καλύτερο, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες. Καλό βράδυ!

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s