Η Μουσική!

Τι κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον ελεύθερο χρόνο τους είτε και κατά τη διάρκεια εργασίας τους; Τι κάνουν όταν αισθάνονται χαρούμενοι, στεναχωρημένοι ή και ερωτευμένοι; Ακούνε Μουσική…!

Η Μουσική δεν είναι μόνο νότες, μουσικά όργανα. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να τη συνθέτεις μόνο και φυσικά με αυτά τα μέσα, ώστε να είσαι μέσα στον κόσμο της Μουσικής! Δηλαδή Μουσική είναι ακόμα και το μουρμουριτό που τραγουδάμε μέσα μας από ένα τραγούδι ή μια μουσική σύνθεση τα οποία έχουμε ακούσει με απολαύση και συνεχίζουμε να τα ακούμε.

Η Μουσική προέρχεται ήδη από την Αρχαιότητα. Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν πως όποιος δεν ήξερε μουσική δεν ήταν έξυπνος! Επίσης, στην Αρχαία Ελλάδα, οι Έλληνες συνέθεταν με διάφορα όργανα μουσική και τη συνδυάζαν με τη λαμπρή τέχνη του θεάτρου.

Επιπλέον, με το άκουσμα σε κατάλληλη ένταση και με κατάλληλο είδο μουσικής διεγείρεται ο εγκέφαλος μας, με αποτέλεσμα να είμαστε σε μια ευχάριστη εγρήγορση και να αποδίδουμε πιο καλά σε διάφορες εργασίες μας της καθημερινότητάς μας.

Γιατί, όμως, ακούμε Μουσική; Διότι με τη Μουσική υιοθετούμε μια όμορφη διάθεση ή μας παρηγορεί σε διάφορες καταστάσεις της ζωής μας! Μας ηρεμεί, μας ξεσηκώνει σε χορό και με αυτήν εκφραζόμαστε πολύ…!

Η Μουσική είναι απλά, ιστορική, θεραπευτική και καταπληκτική φίλη στον άνθρωπο!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s