Το Θέατρο!

Έρχεται ο φίλος ή φίλη σου και σου ζητάει να πάτε να δείτε θέατρο. Φυσικά, οι περισσότεροι θα λέγατε: «Ωωωωω, γιατί θέατρο, καλύτερα Κινηματογράφος…!», διότι θεωρείται το θέατρο βαρετό. Κι όμως αν το γνωρίσετε καλύτερα θα αλλάξετε γνώμη.

Το Θέατρο είναι μια ολόκληρη, τεράστια επιχείρηση μιας ομάδας ηθοποιών με έναν στόχο: την Καλοπέραση με την παράσταση που θα ανεβάσουν. Δηλαδή στήνεται πολύ, μα πολύ δουλειά, για να μάθουν οι ηθοποιοί καλά τους ρόλους τους και πώς να τους παίζουν, για κουστούμια, χορογραφίες, μουσική και πολλά άλλα. Και όλο αυτό μας κάνει να περνάμε καλά με την παράσταση που βγαίνει στο τέλος!

Μια Παράσταση είναι όπως ένα βιβλίο αλλά τη βλέπεις, την ακούς και αισθάνεσαι πιο πολλά συναισθήματα!!! Δηλαδή βλέπεις μια διαδραματισμένη ιστορία που μπορεί να είναι κωμική είτε δραματική είτε τραγωδία και αλληλεπιδράς με τους ήρωες, βλέπεις ότι συμπαθείς κάποιον περισσότερο, ότι μπαίνεις στη θέση τους και τους καταλαβαίνεις, γελάς και κλαις μαζί τους, γιατί αισθάνεσαι τα συναισθήματά τους, σχολιάζεις και νιώθεις ότι μπορεί να είσαι σαν αυτούς. Γιατί μια παράσταση αντανακλά τον κόσμο γύρω μας.

Άλλο θέμα όμως, είναι να παίζεις θέατρο. Το να παίζεις θέατρο είναι κάτι μαγικό. Εκφράζεσαι, γνωρίζεις καινούρια άτομα, εντάσσεσαι σε μια ομάδα και συζητάς, μαθαίνεις, παίρνεις και δίνεις, γεμίζεις αυτοπεποίθηση ακόμα κι αν στην αρχή φαίνεται ότι με το θέατρο εκτίθεσαι. Μα αυτό διδάσκει το θέατρο: ότι εκτίθεται, αλλά γιατί δεν έχεις ή μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να μη φοβάσαι να δείχνεις ποιος στα αληθινά είσαι και τι θα πει ο κόσμος για εσένα, διότι δε σε νοιάζει, γιατί εσύ ο ίδιος ξέρεις πιο καλά τον εαυτό σου! Με το να παίζεις θέατρο γελάς και περνάς πολύ ωραία με την ομάδα, κι αν στεναχωρηθείς μαθαίνεις πιο πολλά από την ομάδα! Επίσης, με το να παίζεις θέατρο καταλαβαίνεις τον κόσμο γύρω σου μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου που θες να παριστάνεις! Και προχωράς στη ζωή σου σε έναν δρόμο, που, αν το αγαπάς το θέατρο, θα σε γεμίσει. Τέλος σημαντικό είναι ότι στο θέατρο όταν συμμετέχεις μαθαίνεις πως το ταξίδι έχει σημασία πιο πολύ, παρά το τέλος και η παράσταση που θα παιχτεί, γιατί όλη η προετοιμασία, να το πω απλά, έχει πολύ πλάκα…!

Το Θέατρο είναι απλά μαγικό και ένα ωραίο παιχνίδι, γιατί στο θέατρο είτε παρακολουθείς παράσταση είτε συμμετέχεις σε μία, παίζεις με έναν κόσμο φανταστικό και στον οποίο μαθαίνεις πολλά πράγματα και νιώθεις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s