«Τι είναι Χριστούγεννα…;»


Ξέρω έναν συγγραφέα… Έναν συγγραφέα που αγαπάει τα Χριστούγεννα!!! Μάλλον, τα λατρεύει!!! Για αυτόν τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη γιορτή του χρόνου! Μα ανυπομονούσε πάρα πολύ για αυτή την εορτή και μια μέρα αποφάσισε να ξεκινήσει να γράφει ένα άρθρο σε μια εφημερίδα με θέμα τη σημασία των Χριστουγέννων:

Συγγραφέας: Λοιπόν ας αρχίσουμε! Πώς όμως…; Το βρήκα! Χμμμμ, «Χριστούγεννα είναι…» Εεε, «Χριστούγεννα είναι…» Όχι, όχι, όχι!!!! Έλα συγγραφέα μπορείς…! «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ…» Μα τι στο καλό, δε μου έρχεται έμπνευση! «Χριστούγεννα είναι…» Μα τι είναι, τέλος πάντων, τα Χριστούγεννα. Πω, πω ξέχασα το γιατί λατρεύω τα Χριστούγεννα! Δε γίνεται να συμβαίνει αυτό! Ααα, τυφλώθηκα τόσο πολύ από την ανυπομονησία μου, για να έρθει αυτή η γιορτή, που ξέχασα τι σημαίνει! Λοιπόν, ας συγκεντρωθώ στην καρδιά και όχι στο μυαλό, όπως μου έλεγε η γιαγιά συγγραφέας!!! Λοιπόν, ουφ, «Χριστούγεννα είναι η γιορτή που γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού μας! Όμως, αυτή η γιορτή σημαίνει πολλά παραπάνω! Χριστούγεννα είναι η καλύτερη γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους! Επιπλέον, είναι που λες τα κάλαντα σαν παιδί σε όλα τα νοικοκυριά μεταφέροντας το Χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού! Επίσης, είναι τα γλυκά, όπως οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι δίπλες κ.ά., που μοσχομυρίζουν σε ολόκληρο το σπίτι σου και έχουν υπέροχες γεύσεις που ανυπομονείς να γευτείς εσύ και το στόμα σου! Ακόμα, τα δώρα που δέχεσαι από όλους και κυρίως από την οικογένειά σου, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζει όλη η οικογένεια και, για τους μικρούς φίλους μας, ο αστείος, χοντρούλης, και αγαπητός τους, Άγιος Βασίλης, ο οποίος, κάθε χρόνο, δεν ξεχνάει να τους κάνει πιο μεγάλη τη «χριστουγεννιάτικη» διάθεσή τους φέρνοντάς τους δώρα που επιθυμούν…!!! Επιπροσθέτως, είναι τα τραγουδάκια και τα γλέντια που κάνουμε, οι χιονοπόλεμοι που παίζουμε και οι όμορφοι χιονάνθρωποι που φτιάχνουμε! Μα πάνω από όλα αυτή η γιορτή συμβολίζει κάτι άλλο, πιο σημαντικό! Συμβολίζει την ένωση της οικογένειας και των φίλων και τις στιγμές που περνάνε όλοι μαζί τότε! Όπως δημιουργήθηκε η οικογένεια του Χριστού και από αυτήν, η οικογένεια όλου του κόσμου!!! Αυτή είναι η μαγεία, το πνεύμα αυτής της υπέροχης γιορτής, για μικρούς και μεγάλους!!! Καλά Χριστούγεννα σε όλους…!!!»

Αυτός ήταν ο συγγραφέας μας, το πρόβλημά του και η σχέση του με τα Χριστούγεννα! Αλλά μάθαμε και τι σημαίνει Χριστούγεννα, που είναι σημαντικό!!! Τελικά κατάφερε να γράψει το άρθρο…!

Ακούστε κάποια τραγούδια χριστουγεννιάτικα για να μπείτε στο κλίμα…:
https://youtu.be/GWalNhX7i3M
https://youtu.be/eZrjtdRkwDA
https://youtu.be/7U_gpW1J4LM
https://youtu.be/prR1rqUAOcY

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με πολύ Αγάπη!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s